ÅPNINGSRENN: Johannes Thingnes Bø endte utenfor pallen i sesongåpningen på Sjusjøen.
ÅPNINGSRENN: Johannes Thingnes Bø endte utenfor pallen i sesongåpningen på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen

Thingnes Bø tapte årets første duell mot Fourcade: – Det er 1-0 til ham

Allerede i første sprintrenn for sesongen ble det en duell mellom Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø.

Med hver sin bom på siste skyting ble det en duell mellom Fourcade og Thingnes Bø.

Franske Fourcade kom i mål til en tredjeplass 18,9 sekunder bak vinner Johannes Kühn.

Thingnes Bø endte utenfor pallen på en fjerdeplass 23,4 sekunder bak den tyske vinneren.

– Fourcade slo meg. Det er 1-0 til ham, sier en sliten Thingnes Bø til NRK rett etter løpet.

Han tror Fourcade blir farligere denne sesongen enn den forrige.

– Det hadde vært unormalt for ham å ha to sånne sesonger på rad. At han er på pallen i dag er som forventet, sier Thingnes Bø til TV 2.

– Et sirkus

Til TV 2 forteller yngstebror Bø at han virkelig tok seg ut i sesongens første renn.

– Det var en veldig tøff påkjenning. Jeg måtte grave dypt i dag og det kostet utrolig masse. Ble nummer fire til slutt og skjøt ni treff. En god gjennomkjøring, men det mangler litt på toppnivå.

– Hvordan er skiformen?

– Den er godkjent, men jeg vet jo av erfaring at det vil øke litt de neste dagene som går nå. Og i inngangen til verdenscupen der skjer det et eller annet med meg, og egentlig alle utøverne. Da kommer de med en gang i bedre form, og hodet er litt mer med i verdenscupen enn på første rennet her. Dette er på en måte et sirkus, der familien kommer, det er pressetreff og sponsormiddager. Når denne helgen her har lagt seg er vi «in the sone», som vi kaller det over helgen.

Norsk overraskelse på pallen

Aleksander Fjeld Andersen ble beste norske på andreplass med 8,1 sekunder opp til førsteplassen. Det ble lørdagens store overraskelse.

– Da har man det veldig bra, man koser seg litt og er fornøyd med egen prestasjon, sier Andersen til TV 2 om hvordan det er å slå stjerner som Fourcade og Thingnes Bø.

– Jeg klarte å gjennomføre et normalt godt løp, skjøt ti treff og hang med og gjorde et bra løp i sporet. Jeg hang med fra start av, og det er viktig, legger han til.

– Tror du noen er bekymret for at du kommer og tar plassen deres?

– Jeg håper jo litt det, men det er vanskelig å si. Jeg håper jeg kan være med å prege denne sesongen, sier Andersen som håper å kvalifisere seg til verdenscupen.

Thingnes Bø har følgende å si om lørdagens overraskelse:

– Det kanskje dagens skrell, men han viste gode takter på samlingen vi hadde med dem på Trysil forrige uke. På testløpet der så viste han styrke, og han følger opp med det i dag. Det er et kjempegodt resultat for ham, og det må være kjempe kjekt for ham å komme foran meg og Fourcade på resultatlisten. Et stort gjennombrudd for hans del, sier Thingnes Bø om 22-åringen.

Tarjei Bø endte på 12. plass.

Kraftig snøvær

En time etter at kvinnene hadde gått i mål, hadde snøen virkelig begynt å lave ned da skiskytterherrene skulle i gang med sin sesongåpning på Sjusjøen.

Det lå dermed et tykkere snølag i løypen, samtidig som at fortsatt snødde godt da startskuddet til herrenes sprint gikk.

Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø satt innendørs mens de ventet på sin start for å holde varmen.

Fullt hus på første skyting - bom på andre

Tarjei Bø var først ut av brødrene og fikk én bom på liggende skyting.

Martin Fourcade leverte fullt hus, det gjorde Thingnes Bø også og meldte seg på øverst på listen. Han ledet etter liggende skyting, fire sekunder foran Emilien Jacquelin. Fourcade lå på tredje.

På stående skyting fikk Tarjei Bø sin andre bom for dagen, mens også Fourcade fikk én bom på stående. Men også Thingnes Bø måtte ta en strafferunde etter én bom på siste skyting, og duellen mellom ham og Fourcade var et faktum allerede i sesongens første sprintrenn.