Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen

Røiseland beste norske etter skadeplager: – Var veldig usikker på formen

Italienske Lisa Vittozzi var suveren i sesongåpningen på Sjusjøen. Marte Olsbu Røiseland ble beste norske, til tross for en tung høst.

Det var fine forhold på Sjusjøen til årets første skiskytterrenn.

I kvinnenes sprint var det italienske Lisa Vittozzi som fikk en strålende start på sesongen.

Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på femteplass, 43 sekunder bak Vittozzi. Karoline Knotten fulgte på sjetteplass.

– Det var skikkelig tungt å komme i gang med konkurranserenn, men det er sånne løp man trenger i kroppen for å stadig bli litt bedre. Jeg trenger det her og håper at det føles enda litt bedre til imorgen, sier Røiseland til TV 2.

Søndag er det duket for fellesstart.

Tung høst: – Ekstra nervepirrende

Røiseland forteller om en tung høst der hun har slitt med en slitasjeskade i hoften.

– Jeg måtte forandre på treningen og gjøre litt justeringer, som gjorde at jeg ikke kunne være med de andre jentene på samling. Det har selvfølgelig vært litt ekstra nervepirrende for meg før løpet i dag. Jeg har trent en del alene i høst og var jo selvfølgelig veldig usikker på hvordan formen var i forhold til de andre, forteller 28-åringen.

– For min del var det deilig å komme i gang og jeg følte jeg beviste overfor meg selv at jeg er der jeg skal være på denne tiden av året. Det er en god følelse, legger hun til.

Nå ser hun frem til resten av sesongen.

– Jeg synes jeg ligger bra an. Jeg hadde en veldig bra sesong i fjor og da var jeg ikke klar til å stille på åpningsrennet engang, så jeg føler jeg er et steg foran nå, sier Røiseland og smiler.

Ingrid Landmark Tandrevold endte på åttendeplass, mens Tiril Eckhoff ble nummer elleve.

– Jeg er veldig fornøyd med skytingen og så var det som alltid knalltøft å gå første skirenn. Jeg føler jeg åpner og prøver å gi gass, også er det ikke så mye gass å gi. Så det ble litt seigt, men jeg er ganske sikker på at det kommer til å løsne utover i sesongen, sier Tandrevold til TV 2.

Hilde Fenne, som offisielt la opp for noen sesonger siden, viste at formen er intakt og endte på 13. plass.

Svensk overraskelse på pallen

Svenske Ingela Andersson tok en overraskende andreplass 18 sekunder bak vinner Vittozzi.

– Jeg kjente på kroppen at i dag så setter jeg alle skuddene. Jeg vet at det har gått bra hele sommeren, og jeg har egentlig vært ganske nervøs de siste ukene, for jeg vet at kapasiteten er bra, sier Andersson til NRK etter løpet.

Røiseland i tet

Tiril Eckhoff fikk én bom på liggende, mens Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland fikk fullt hus. Sistnevnte gikk ut til ledelse etter første skyting, 1,3 sekunder foran Lisa Vittozzi på andreplass.

– Jeg er veldig fornøyd med den liggende skytingen min i dag. Jeg følte jeg var offensiv og bare gikk på, sier Røiseland og legger til:

– Den stående skytingen er jo rett og slett for dårlig. Det blåste en del da jeg kom inn på matten, ble litt usikker av det og det dro det sikkert litt med meg i løpet av serien. Så stående skyting vet jeg at jeg kan være mye råere og jeg gjorde ikke jobben i dag. Så det er noe å ta med seg til imorgen, sier Røiseland og viser til sine to bom på stående skyting.

På stående skyting så det ut som Eckhoff sto fjellstøtt, men ble avventende på siste skudd som resulterte i bom. Det ble totalt to strafferunder på Eckhoff.

Tandrevold bommet også på siste skudd, mens Røiseland fikk to bom og tapte ledelsen.

Italienske Vittozzi fikk fullt hus og gikk ut med en tolv sekunders ledelse ut fra andre skyting. Hun gikk stødig i sporet og vant til slutt sesongåpningen med 18 sekunder.