Kane-hat trick da England leverte festforestilling og sikret EM-billettene

Et rekordungt engelsk mannskap holdt lekestue med Montenegro, og sikret seg EM-deltakelsen neste sommer etter en knusende 7-0-seier. Harry Kane scoret hat trick i storseieren.

England – Montenegro 7-0:

Se alle målene øverst!

Manager Gareth Southgate sendte utpå en startoppstilling som var Englands yngste på 60 år i «Three Lions'» landskamp nummer 1000 totalt.

Jubileumskampen ble en festforestilling for hjemmefansen på Wembley.

Harry Kane scoret hat trick da Englands unge mannskap knuste Montenegro hele 7-0 og sikret seg EM-billettene til mesterskapet i 2020.

– Denne kampen ble en ren plankekjøring for England. Det er et ungt, lekent engelsk landslag Gareth Southgate har satt sammen. Og nå har 24 av Kanes mål for landslaget kommet som kaptein for England. Ingen kaptein har scoret mer. Kane bare fortsetter å skrive seg inn i historiebøkene for England, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Kane har nå scoret 31. landslagsmål totalt, og passerte Alan Shearer (30 mål) på listen over Englands mestscorende med sine tre scoringer mot Montenegro.

– Vi vet alle hvor god Shearer var til å score mål. Nå har jeg passert ham, og forhåpentligvis vil jeg klare å score flere mål. Vi har en glipp i gruppen, ellers så har vi spilt veldig bra. Jobben er gjort, og vi ønsket ga publikum et show i vår landskamp nummer 1000 med fem mål før pause. Vi ønsket å vinne, og ønsker å vinne mot Kosovo i neste kamp. Den kampen vil vi nyte, sa Harry Kane til BBC etter kampen.

TV 2-kommenator Kasper Wikestad tror Kane til slutt kan passere Wayne Rooney som Englands mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Rooney scoret 53 mål på 120 landskamper.

– Wayne Rooney må passe seg, for den rekorden kan Kane komme til å ta, slo Wikestad fast.

Englands største seier noensinne kom forøvrig veldig tidlig i løpet av landslagets 1000 landskamper. Den største seieren kom helt tilbake til 18. februar 1882 da Irland ble slått 13-0, ifølge BBC.

England stilte med et mannskap som i snitt var 23 år 255 dager gammelt mot Montenegro. Et så ungt lag har de aldri mønstret i en VM- eller EM-kvalifiseringskamp tidligere.

I samme gruppe vant Tsjekkia 2-1 over Kosovo, og dermed er også de klare for EM-sluttspillet runden før slutt. Kosovo er fire poeng bak Tsjekkia med én kamp igjen å spille.

Kane i scoringsform
Det tok bare ti minutter før Englands unge menn scoret i jubileumslandskampen.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk ballen i feltet fra Ben Chilwell. På glitrende vis dunket han England opp i ledelsen med en fulltreffer i lengste hjørnet.

Åtte minutter senere doblet Englands toppscorer Harry Kane ledelsen med sin 29. landslagsscoring totalt. Scoringen, som kom med hodet, var Kanes niende for landslaget i dette kalenderåret.

Landslagsmål nummer 30 for Harry Kane kom i det 23. spilleminutt på Wembley. Igjen scoret Kane etter en heading. Angriperen fikk stå helt alene og heade inn Englands 3-0-scoring og sitt andre for dagen etter et corner fra Ben Chilwell. I det 29. minutt fikk Marcus Rashford ballen i feltet. Han gjorde ingen feil og prikket ballen i lengste hjørnet.

Fullførte hat tricket og passerte Shearer
I det 36. minutt fullførte Harry Kane sitt hat trick. Kane fikk ballen i boksen, og denne gang brukte han beina da han lurte inn 5-0-scoringen for England.

Scoringen sørget for Kanes 14. hat trick i karrieren, og sendte ham opp på 31 landskampsmål. Han gikk dermed forbi legenden Alan Shearer på listen over de mestscorende for landslaget. Kane tangerte samtidig Peter Crouch' etterkrigsrekord for antall mål for landslaget i et kalenderår.

Etter pause roet England spillet ned, vel vitende om at de med 5-0-ledelse ved pause allerede var klar for EM. England var imidlertid ikke helt ferdigscoret.

England økte til 6-0 med et bisart selvmål av Aleksandar Sofranac i det 66. minutt. I løpet av Englands 1000 landskamper har det blitt scoret 54. selvmål til fordel for England.

Su minutter før slutt scoret Chelseas Tammy Abraham sitt aller første landslagsmål. Abraham snek inn 6-0-scoringen etter flott forarbeid av Jadon Sancho.

England vant kampen 7-0 og er klar for EM sommeren 2020 etter en fotballfest for hjemmefansen på Wembley.