Hyllet Gudjonson etter at Elverum tok seg til NM-finale: – Han spiller nok ikke i Elverum neste år

Sigvaldi Gudjonson var banens gigant da Elverum slo Halden 32-29, og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Islendingen scoret 18 mål.

KLAR FOR FINALE: Elverum og trener Michael Gustaf Apelgren. Foto: Geir Olsen

Gudjonson skjøt Elverum til finale nærmest på egen hånd fra sin høyrekant. I Remmenhallen i Halden sto Gudjonson bak 18 av Elverums 32 mål.

Til slutt vant Elverum 32-29 og får dermed mulighet til å forsvare tittelen i Oslo Spektrum i romjula. Finalemotstander blir Haslum som tirsdag tok til seg til finalen på bekostning av FyllingenBergen (27-16).

I en jevn og tett førsteomgang fulgte lagene hverandre fram til 12-12, men i omgangens siste minutter skaffet Elverum seg en luke på to mål etter å ha utnyttet overtallsspillet godt.

Den luka klarte aldri hjemmelaget å tette.

Banens gigant
Da lagene gikk til pause ledet Elverum 16-14, elleve av gjestenes mål var signert banens gigant, Sigvaldi Gudjonson.

Etter pause forsøkte Halden å ta grep for å ta Gudjonson ut av kampen, men islendingen lot seg ikke stanse. Han var rett og slett i en egen klasse.

– Vi forsøkte å sone han ut i annen omgang, sa Halden-trener Jan Thomas Lauritzen til Nettavisens Direktesport etter kampen, men måtte erkjenne at de ikke klarte det fullt ut.

Ti minutter ut i omgangen hadde Gudjonson satt ytterligere fem baller i nettet.

– Vi har muligheten. Vi kjemper helt inn, men det strekker dessverre ikke helt til, sa Halden-treneren.

Ikke i Elverum neste år
Hjemmelaget lot aldri Elverum stikke fra, og lå stort sett ikke mer en fem mål bak Elverum.

Gjestene lot seg ikke stresse selv om Halden spiste seg noe inn på tampen av kampen. Elverum var et lite hakk bedre enn Halden og vant fortjent.

Elverum-trener Michael Apelgren lot seg imponere av islendingens 18 mål i semifinalen

– Å hente det fram når det betyr så mye er helt utrolig. Han spiller nok ikke i Elverum neste år, sa Apelgren.

Han var selvsagt svært fornøyd med at finalebilletten var sikret.

– Det er en fantastisk følelse. Vi gjorde en bra kamp og kontrollerte det inn i annen omgang,

Elverum og Halden møtte hverandre i fjorårets NM-finale. Da vant Elverum, som nå får mulighet til å forsvare tittelen i Oslo Spektrum.

NM-finalen mellom de regjerende mestrene og Haslum spilles i Oslo Spektrum 29. desember. De to møtte hverandre i finalen også i 2016. Da vant Haslum 28–26.