Derfor ventet van Dijk i ti minutter på Sander Berge i spillertunnelen etter Liverpool-kampen

Sander Berge kan nesten ikke få rost Liverpool-stjernenes oppførsel nok etter Genks oppgjør på Anfield.

Sander Berge opplevde forrige uke et av sine største høydepunkter i karrieren da Genk møtte regjerende mester Liverpool i Champions League.

Liverpool sløste og sløste med sjansene i en kamp de lenge dominerte, men på tampen kunne Berge og hans lagkamerater stukket av med ett poeng.

– Høydepunktet i Champions League må bli Liverpool på Anfield, altså. Vi var nære 2-2 mot slutten der. Vi hang jo med hele kampen. De fleste som spiller på Anfield blir jo spilt av banen, og det ble jo vi og, men City tapte 1-3. Med tanke på at vi lå på åttendeplass i vår liga så føler jeg at vi hevdet oss veldig bra, sier Berge til TV 2 Sporten.

Liverpool-stjerne ventet i spillertunnelen
Etter kampen fikk Berge snakket med manager Jürgen Klopp og flere av spillerne. Han kan nesten ikke få rost Liverpool-stjernene nok.

MØTTE LIVERPOOL: RC Genks Sander Berge.
MØTTE LIVERPOOL: RC Genks Sander Berge. Foto: Oli Scarff

– Makan. Jeg har aldri møtt så hyggelige, høflige og respektfulle spillere altså. Jeg har aldri møtt spillere som møter deg med en sånn respekt. Det er rettferdige spillere som ikke sutrer, og er bare ålreite og bra. De imponerte meg med sine holdninger og verdier, sier 21-åringen.

Etter kampen stod Virgil van Dijk – av mange regnet som en av verdens aller beste spillere – og ventet på Sander Berge i spillertunnelen. Lenge.

– Etter kampen var vi kamerater, uten å kjenne hverandre, det var aldri noe dårlig snakk fra deres side. De respekterte oss og tok oss på alvor. Det skal de ha ros for. Jeg hadde via Stefan Johansen bedt om å bytte drakt med van Dijk. Van Dijk stod og ventet på meg i spillertunnelen i fem-ti minutter, så han stod der og vi kunne gjøre det. Det er små detaljer, men det viser hvor store mennesker Liverpool-spillerne er, avslører Berge.

Midtbanespilleren drømmer om å kunne spille på Anfield oftere.

– Ja, å spille på Anfield er en drøm for alle i hele verden, og ikke minst for nordmenn. Liverpool er det beste laget og har flest fans. Så jeg kunne absolutt tenkt meg å spille så ofte som mulig på Anfield, sier han.

Får ny trener
Tidligere denne uken ble det klart at Sander Berge får ny trener i Genk. Klubben sparket mandag trener Felice Mazzu.

Genk har hatt en skuffende sesong og holder niendeplassen etter 14 seriekamper. Det skiller 13 poeng opp til serieleder Brugge.

– Det er selvfølgelig en tøff beskjed å få, men det har vært spekulasjoner over tid etter at vi ikke fikk de resultatene vi ønsket, spesielt i hjemlig liga. Resultatene har uteblitt, men jeg har vært gjennom tre trenerbytter i Genk, og begynner å bli mer og mer vant til den situasjonen, konstaterer Berge.