Ahlholm scoret mot gamleklubben: – Et drømmescenario for meg!

Rasmus Ahlholm ble refset av tidligere lagkamerater i Vålerenga før kampen. Tirsdag satte han inn den avgjørende 4-3-scoringen da Storhamar slo Vålerenga 5-3.

Storhamar – Vålerenga 5-3:

Over 5000 tilskuere fikk seg en skikkelig målfest på CC Amfi tirsdag kveld. Storhamar slo til med en overbevisende 5-3-seier over tabelltoer Vålerenga, og sikret grepet om andreplassen i GET-ligaen.

– Full kok og fullt garasjesalg utpå isen, beskrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad om kampen.

Storhamars Rasmus Ahlholm, som har en fortid i Vålerenga, satte inn 4-3-scoringen for Storhamar i andre periode etter at Vålerenga like før hadde snudd 0-3 til 3-3.

– Det var et drømmescenario jeg hadde håpet på. Det var «skjønt» at den satt. Det var en kamp med gass og en en tøff kamp mellom to lag som kriget om poeng, sa Ahlholm til TV 2.

29-åringen fikk som kjent en kjølig avskjed med Vålerenga i sommer. Før kampen beskyldte flere Vålerenga-spillere svensken for å gå til Storhamar bare på grunn av pengene.

Vålerengas Andreas Stene var glad for at laget maktet å slå tilbake i andre periode. Men han syntes det var synd at Rasmus Ahlholm fikk satt 4-3-scoringen helt på tampen av perioden.

– Det var stort temperament, det er sånn det skal være. Første periode var årets dårligste av oss. Vi klarte å nullstille oss i andre periode og starte fra scratch. Men det var surt at vi slapp inn mål mot slutten av andre periode, sukket han til TV 2.

Herjet i første periode
Etter en jevnspilt start på kampen, så var det Storhamar som scoret først. Matthew Prapavessis endte Storhamar effektivt i ledelsen mens laget var i undertall.

– Ingen lag scorer flere ganger i undertall. De gjør det igjen, denne gang i klassikeren mot Vålerenga. Det er sjette gang Storhamar scorer i undertall denne sesongen, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

Bare fem minutter senere scoret Storhamar igjen. Eirik Saltsen, som var nest sist på den første scoringen, doblet ledelsen.

– Salsten-familien vet alt om hva denne rivaliseringen med Vålerenga handler om. Vålerenga, som ikke hadde sluppet inn mål på sine siste åtte i undertall, ryker der, sa Wikestad etter 2-0-scoringen.

Storhamar var langt fra ferdigscoret. Steffen Thoresen styrte inn et smart skudd fra Andreas Øksnes med skøyten med snaue fem minutter igjen å spille av omgangen. Andreas Øksnes ble til slutt kreditert scoringen.

– Steffen Thoresen gjorde en kjempejobb innenfor mål der. Spørsmålet er om den ikke gikk rett inn. Men jeg lurer på om den traff skøyten til Steffen Thoresen og endret retning, sa TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Storhamar gikk av isen med 3-0-ledelse og trampeklapp fra publikum etter første periode.

Slo tilbake
Kort tid ut i andre periode reduserte Vålerenga. Oskar Kalle Ekelund la inn foran mål og Oskar Blegen styrte pucken mellom stengene. Noen minutter senere utnyttet Vålerenga og Magnus Brekke Henriksen en glipp av Storhamar og reduserte igjen.

– Der kom det en ny redusering! Vålerenga utnyttet en feil. Der sviktet Storhamar i øyeblikket. Plutselig er det match igjen, sa Wikestad etter Vålerengas 2-3-scoring.

Så, med drøye halvannet minutt igjen av omgangen, utlignet Vålerenga til 3-3. Andreas Stene var mannen bak Vålerengas 3-3-scoring.

– Hvem hadde trodd Vålerenga skulle komme tilbake? Denne kamputviklingen var oppsiktsvekkende etter det vi så i første periode, mente Wikestad.

Med et snaut minutt igjen av andre periode fikk Storhamar ristet av seg rystelsen. Rasmus Ahlholm sendte Storhamar opp i 4-3-ledelse. I tredje periode økte Storhamar nesten umiddelbart. Steffen Thoresen økte til 5-3-ledelse med sitt 100. mål totalt.

Storhamar vant 5-3 og festet grepet om andreplassen.