VIL GI BORT PENGER: Johannes Høsflot Klæbo.
VIL GI BORT PENGER: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Berit Roald

Klæbo: – Får jeg 100 millioner, så vil jeg gi vekk mesteparten

Johannes Høsflot Klæbo mener andre trenger penger mye mer enn han selv.

Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo tjente ifølge skattelistene 717 501 kroner forrige sesong. 22-åringen står imidlertid oppført med en formue på 5 019 172 kroner, og har med andre ord allerede mer enn nok å rutte med.

Men penger har aldri vært motivasjonen for Høsflot Klæbo. På sin videblogg hos YouTube tirsdag fikk skistjernen spørsmål om hva han ville gjøre dersom han mottok 100 millioner kroner.

Svaret kom raskt.

– Det er egentlig ganske enkelt å svare på. Jeg ville gitt pengene bort til folk som trenger dem mer enn det jeg gjør. Jeg hadde kanskje gitt litt til familie, men i hovedsak ville jeg gitt vekk mesteparten, slår Høsflot Klæbo fast.

For det er noe helt annet enn penger som motivasjonen for trønderen.

– Det som motiverer meg er de gangene jeg står på startstreken, og får det til. Mestringsfølelsen når du lykkes er helt enorm. Har du vunnet én gang, så har du lyst til å gjøre det mer, mener han.

Han har allerede målet for den kommende skisesongen klart.

– Målet er å være med å kjempe om verdenscupkulen. Dessuten blir Tour de Ski og Tour de Trøndelag viktig, sier skiprofilen.

Klæbo avslører samtidig at han ikke har planer om å endre sine faste ritualer før rennene.

– Jeg pleier alltid å jogge en tur om morgenen. Jeg spiser alltid fire brødskiver med syltetøy og gjerne en banan til frokost. På vei til rennet hører jeg alltid på musikk, før jeg varmer opp som vanlig, svarer 22-åringen på spørsmål om hvilke ritualer han har før renn.

Selv om Høsflot Klæbo er tidlig i sin karriere, har han allerede begynt å tenke på fremtiden. Om ti år tror han at han er ferdig med karrieren i skisirkuset, og muligens jobber med noe innen økonomi.

– Om ti år tipper jeg skikarrieren er ferdig. Jeg håper at jeg har familie og en vanlig jobb, kanskje innen økonomi, konkluderer han.