BOSMAN-SPILLER: Tarik Elyounoussi.
BOSMAN-SPILLER: Tarik Elyounoussi. Foto: Fredrik Hagen

Elyounoussi om fremtiden: – Da må det en veldig tung sekk med penger til

Tarik Elyounoussi er Bosman-spiller ved årsskiftet og kan gå gratis til en ny klubb. Men foreløpig har han ingen anelse om hva fremtiden vil bringe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tarik Elyounoussi har vært en av AIKs viktigste spillere denne sesongen, til tross for at han ble flyttet ned på midtbanen etter å ha startet sesongen strålende som spiss.

Ved årsskiftet blir imidlertid 31-åringen Bosman-spiller, og står fritt til å skrive under for en ny klubb.

Foreløpig har den norske landslagsprofilen ikke bestemt seg for hvor han vil fortsette karrieren.

– Akkurat nå er det uvisst. Jeg har ingen anelse. Nå er det samling, så går jeg i feriemodus etter det. Det blir viktig for meg etter en lang sesong å slappe av litt. Så får jeg ta det som det kommer. Mine agenter tar seg av det, men til syvende og sist så er det jeg og min bedre halvdel som bestemmer, sier Tarik Elyounoussi til TV 2.

– Har du fått noen tilbud fra andre klubber allerede?

– Det har vært mye interesse, men ikke noe skikkelig konkret enda. Det har vært mye prat frem og tilbake, men jeg har sagt at jeg ikke vil høre noe før det foreligger noe helt konkret, svarer han.

– Da må det en veldig tung sekk med penger til
Landslagskollega Ole Selnæs forlot tidligere i år europeisk fotball og skrev under for kinesiske Shenzhen.

Elyounoussi medgir at Kina kan være fristende, men da må det legges penger på bordet. Masse penger.

– Ole kunne trengt en norsk lagkamerat, jeg tror han kjeder seg noe voldsomt i Kina. Men han sier det er veldig fint, så hvorfor ikke? Det hadde ikke skadet økonomien heller. Men nå er jeg 31 år og vi trives i Stockholm, så det må mye til om jeg skal hoppe på et slikt eventyr. Da må de komme med en veldig tung sekk med penger. Samtidig har jeg en familie å ta vare på, og sånne ting er viktige de og, poengterer han.

AIK er svært lystne på å forlenge kontrakten med nordmannen.

– Vi har en veldig god dialog der, men jeg må vite hvor klubben står og hvilke type ambisjoner klubber har. Kommer det inn nye spillere og så videre. Det er mye som må forandres, for det har vært en veldig frustrerende sesong. Vi må ha nye spillere inn, for vi har egentlig en tynn tropp. Jeg er veldig skuffet over at klubben ikke hentet inn flere spillere, oppsummerer Elyounoussi på spørsmål om det er aktuelt å forlenge med AIK.

AIK havnet nemlig på en skuffende fjerdeplass i årets sesong, etter lenge å ha kjempet om tittelen.

– Det var en veldig sur fjerdeplass. Men vi fikk faktisk medalje og en liten seremoni. Men jeg samler ikke på fjerdeplasser, altså, understreker han.

– En frustrerende sesong
Han legger ikke skjul på at AIK-trener Rikard Norlig, som tidligere har trent blant annet Brann i Eliteserien i Norge, flyttet ham ned på midtbanen omtrent halveis i sesongen.

– Jeg må ærlig innrømme at det har vært noen tunge perioder, og perioder der jeg gikk rundt virkelig forbannet. Jeg var i bra form og det funket veldig bra med meg på topp. Da jeg ble flyttet ned ble det lenger vei til mål, og jeg kom ikke til like mange målsjanser. Om jeg hadde fortsatt på topp, så hadde jeg hatt muligheten til å bli toppscorer i Allsvenskan. Toppscoreren endte på 15 mål, og jeg på elleve – med over halvparten av kampene på midtbanen. Så det kunne blitt en mye morsommere sesong for min del, i hvert fall. Men vi er et lag og til slutt må jeg tenke på laget, og ikke meg selv. Så sånn ble det, forteller Elyounoussi, som likevel legger til at han tror at AIK hadde endt høyere på tabellen om han hadde spilt spiss hele sesongen.

– Jeg mener vi hadde vært mye bedre og scoret flere mål. Vi har scoret veldig få mål denne sesongen, så det har vært en litt sånn frustrerende sesong, påpeker han.