Fredag: Se Romania-Sverige på TV 2 Sport 1 eller Sumo fra kl. 20.35.

I mars måtte Manchester United-stopperen trekke seg fra landslagstroppen til kampene mot Romania og Norge i EM-kvalifiseringen.

Det svenske landslagets versjon var personlige årsaker. Fotbollskanalen hevdet derimot at vrakingen av Lindelöfs kamerat, John Guidetti, var en medvirkende årsak til at han trakk seg.

Senere ble det kjent at United-stopperen var blitt far.

I et lengre intervju med svenske Aftonbladet, snakker Lindelöf ut om omstendighetene rundt fødselen.

Prematur fødsel

Barnet fulgte ikke vekstkurven, og fødselen ble satt i gang litt mer enn tre uker før termin.

– Jeg ville være en trygghet for Maja. Samtidig var jeg veldig stresset og urolig. Det var en veldig vanskelig tid, det skal jeg ikke si noe på. Hun var lei seg, og visste ikke hva som kom til å skje. Det var det første barnet også, og vi hadde ikke peiling. Og så fikk vi vite at alt ikke stod bra til ... det er klart vi ble redde, forteller Lindelöf til den svenske avisen.

25-åringen forteller om søvnløse netter, og er stum av beundring for hvordan konen Maja Nilsson Lindelöf taklet situasjonen.

– Man får en helt annen respekt for henne, et nytt nivå av kjærlighet, forklarer United-stopperen.

Irritert

Han legger ikke skjul på at skriveriene i svenske medier om hvorfor han hadde meldt forfall irriterte ham.

– Alle skrev og snakket om det, selv om de egentlig ikke visste noe. Det handlet om personlige saker. Vi ville ikke dele det med hele Sverige. Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor man skal grave i det. De visste at hun var gravid, påpeker Lindelöf.

Åtte måneder senere er sønnen Ted Louie ved god helse. Svensken takker Ole Gunnar Solskjær for støtten han fikk mens problemene pågikk.

– Til og med en vanlig rutinekontroll ble en stor ting for oss, men Ole ga meg litt ekstra tid. Det er jeg veldig takknemlig for, sier han.

Fredag: Se Romania-Sverige på TV 2 Sport 1 eller Sumo fra kl. 20.35.