Guardiola: – Jeg gratulerte dem

Pep Guardiola nekter for at han var sarkastisk mot dommeren.

Se situasjonen i vinduet øverst!

Etter fem minutter kontret Liverpool inn 1-0. I forkant handset Trent Alexander-Arnold i eget felt, men dommer Michael Oliver vinket spillet videre.

Sent i kampen handset Liverpool-backen på ny. Raheem Sterling skjøt ballen opp i armen på ham fra kloss hold.

For kort avstand til å blåse straffe, konkluderte TV 2s kommentatorer.

Men på sidelinjen var Guardiola tydelig rasende. Han viftet med armene, så ut til å slenge med leppen og holdt to fingre i været.

Manchester Citys manager nekter å kommentere dommeravgjørelsene etter 1-3-tapet for Liverpool.

– Spør dommerne, ikke meg, sier Guardiola til Sky Sports.

Etter kampen gikk katalaneren bort til dommerteamet. Han ga hoveddommer Michael Oliver et hardt håndtrykk, snakket svært engasjert og så på ham med vidåpne øyne. Så ga han hvert sitt håndtrykk til assistentdommerne.

– Jeg gratulerte dem

Guardiola holdt én finger i været da han gikk fra dem, og dommerteamet så på ham med lange blikk.

– Var du sarkastisk?

– Aldri i livet. Jeg gratulerte dem, svarer Guardiola etterfulgt av et lurt smil.

Heller ikke Bernardo Silva er særlig interessert i å diskutere dommeravgjørelsene.

– Jeg har ikke sett det ennå. Dere burde analysere det for meg. Hvis jeg sier noe, kan jeg havne i trøbbel. Jeg vil ikke si noe, jeg har ikke sett det, sier portugiseren til Sky Sports.

– Ikke straffe

TV 2s eksperter konkluderte med at ingen av situasjonene skulle vært straffe. Den første var nok av det mest diskutable slaget. Men etter å ha rådført seg med tidligere Premier League-dommer Bobby Madley, kom Brede Hangeland til følgende konklusjon:

– Ballen treffer armen til Bernardo Silva før det. Det er en straffbar «angrepshands.» Enhver hands offensivt er straffbar. Dersom det hadde blitt vurdert til straffe, måtte en ha straffet handsen til Bernardo Silva. Selv om det er en åpenbar hands på Alexander-Arnold, er handsen før det straffbar med de nye handsreglene, forklarer TV 2s fotballekspert.

Jürgen Klopp, som normalt sett feirer på svært energisk vis når Liverpool scorer, forholdt seg rolig da Fabinho satte inn 1-0 etter handssituasjonen.

– Problemet var VAR. Jeg bare ventet. Det er ikke det samme lenger, det er finere å feire i kveld, men det er ikke noe problem. Det er sånn det er nå. Jeg visste at de skulle se på det, så hvorfor kaste bort energien på å feire et mål? Det var den eneste grunnen, sier Liverpool-manageren til britisk TV.

Tyskeren hevder at han ikke har sett situasjonen i etterkant.

– Folk har fortalt meg at den traff hånden til Bernardo først. Da hadde det blitt annullert. Men jeg kan forstå skuffelsen. De slipper inn, vi ville følt akkurat det samme, understreker Klopp overfor Sky Sports.

Han gleder seg over måten Liverpool reagerte på.

– Ett sekund senere var vi i boksen deres. Det føltes som ett sekund, og det var en nydelig avslutning av Fabinho, konstaterer han.