Liverpool slo City: – Nå har de én hånd på pokalen

Nå er Chelsea og Leicester nærmere Liverpool enn Manchester City.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Liverpool-Manchester City 3-1

– Intensiteten i kampen var utrolig. Det var ganske vilt, men for oss er ikke det så uvanlig i en kamp, sier Jürgen Klopp til britisk TV.

Liverpool slo Manchester City 3-1 på Anfield etter å ha fått en drømmestart på kampen. Dermed er de lyseblå hele ni poeng bak etter tolv serierunder.

Faktisk er Chelsea og Leicester nærmere, begge åtte poeng bak. Likevel er Manchester City ventet å være Liverpools tøffeste utfordrer hele veien inn.

– Med seks poeng ville det vært helt åpent. Med ni poeng har Liverpool én hånd på pokalen, sier ekspertkommentator Nils Johan Semb.

– Et lag som skal vinne ligaen, må bryte barrierer. Den største barrieren er å slå Manchester City. Det er standarden, og laget følger skjemaet som gjør at det kan ende med ligatittel i mai, følger Øyvind Alsaker opp.

– Vi bryr oss ikke

Andy Robertson maner lagkameratene til ikke å tenke for mye på tittelen.

– Det er kanskje kjedelig, men vi må ta én kamp av gangen. Det er et stort resultat for oss, men vi må bare fortsette. Den tøffeste perioden kommer rundt jul. Vi må se hvor vi ligger an da, sier den skotske venstrebacken til Sky Sports.

Nå venter et svært travelt program for Liverpool med Premier League, ligacup, klubb-VM og så FA-cup like over nyttår. Klopp mener at det blir viktig å holde spillerne skadefrie for å stå igjen med tittelen.

– Hvis vi ikke vinner i dag, er det fem poeng til Chelsea og Leicester. Det er ingenting. Vi bryr oss ikke om tabellen. Kan vi gjøre det, er det bra, men da trenger vi guttene. Forhåpentligvis holder de seg friske, sier Klopp til Sky Sports.

– Jeg er ikke en trollmann

Pep Guardiola sier at han er stolt over sitt lags prestasjon, til tross for at det endte med 1-3-tap og en stor luke opp til Liverpool.

– Det er syv måneder igjen. Hvis de vinner, vil jeg være den første til å gratulere dem. For vi kan ikke fornekte hvor gode de er. Men det var ganske likt kvartfinalen i Champions League, sier City-manageren til Sky Sports, og sikter til da Liverpool slo dem stort på Anfield.

– De scoret med sine første to skudd. Det var ikke lett, fortsetter han.

– Kan dere ta igjen Liverpool?

– Jeg vet ikke. Jeg er ikke en trollmann, jeg kan ikke se inn i fremtiden. Vi skal prøve å slå dem, svarer Guardiola.

Klopp er svært godt fornøyd med måten spillerne hans taklet anledningen på.

– Jeg vet ikke om mange måter å slå City på, men hvis vi skal gjøre det, må vi gjøre det med intensitet og tvinge dem til å spille på vårt vis. Det gjorde vi i dag, sier tyskeren til Sky Sports.

Straffesituasjon – så kontret Liverpool

Storkampen på Anfield hadde det meste. To angrepsvillige lag, sjanser til begge lag og ikke minst en diskutabel dommeravgjørelse.

Allerede etter fem minutter traff ballen armen til Trent Alexander-Arnold i feltet. Manchester City-spillerne ropte febrilsk etter straffe, men dommer Michael Oliver lot spillet gå.

Liverpool kontret. 22 sekunder senere hamret Fabinho ballen i mål fra 25 meter.

Premier League Productions opplyser at videoassistentene vurderte Alexander-Arnolds hands til ikke å være straffbar. Etter å ha rådført seg med tidligere Premier League-dommer Bobby Madley, som nå bor i Norge, kom Brede Hangeland til en annen konklusjon om hvorfor det ikke skulle vært City-straffe.

– Ballen treffer helt tydelig armen til Trent Alexander-Arnold, som er ute av kroppen og i en unaturlig posisjon, konstaterer Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Men:

– Ballen treffer armen til Bernardo Silva før det. Det er en straffbar «angrepshands.» Enhver hands offensivt er straffbar. Dersom det hadde blitt vurdert til straffe, måtte en ha straffet handsen til Bernardo Silva. Selv om det er en åpenbar hands på Alexander-Arnold, er handsen før det straffbar med de nye handsreglene, forklarer TV 2s fotballekspert.

Rasende Guardiola

Sent i kampen traff ballen igjen armen til Alexander-Arnold. Denne gangen da Raheem Sterling skulle legge inn. Avstanden var for kort, konkluderte TV 2s kommentatorer – men på sidelinjen var Guardiola tydelig rasende.

City-manageren viftet med armene, og holdt to fingre oppe – oppgitt for at det ikke var blitt straffe i noen av situasjonene.

Praktangrep

Manchester City spilte seg til to store sjanser etter Liverpools ledermål. Så fikk de en ny baklengs i fleisen. Trent Alexander-Arnold slo en utsøkt crosser til Andy Robertson. Den skotske venstrebacken slo et like utsøkt innlegg, og Mohamed Salah nikket inn 2-0. Da var det bare gått 13 minutter.

– Pasningen til Alexander-Arnold er sesongens pasning – på grunn av det rommet den skaper, sier tidligere Liverpool-spiller Phil Thompson i TV 2s studio.

Begge lag fortsatte å skape sjanser, men igjen var det Liverpool som fikk uttelling. Fem minutter etter hvilen la Jordan Henderson ballen på bakerste stolpe. Der nikket Sadio Mané inn sitt sjuende ligamål for sesongen fra kloss hold.

Manchester City pøste på for en redusering, og skapte sjanse på sjanse. Kvarteret før slutt fikk gjestene endelig hull på byllen. Bernardo Silva mottok ballen i feltet, og satte ballen i mål via stolpen og inn.

Flere scoringer ble det ikke på Anfield.