Hat trick-Messi sendte Barca tilbake på tabelltopp med frisparkperler

Lionel Messi scoret på to frispark og fra straffemerket da Barcelona slo Celta Vigo 4-1 i spansk fotball lørdag. Med seieren er katalanerne igjen serieleder.

Karim Benzema og Real Madrid holdt tidligere på dagen lekestue med Eibar og klatret til topps på tabellen med 4-0-seier. Serieleder forble imidlertid ikke hovedstadsklubben lenge.

Barcelona svarte med tre poeng og topper nå La Liga på bedre målforskjell enn tittelrivalen.

Se høydepunktene øverst i saken!

Ikke uventet ble Lionel Messi toneangivende for hjemmelaget. Argentineren satte inn 1-0 fra straffemerket midtveis i første omgang. Deretter ble det frisparkshow på Camp Nou.

Frispark-trippel

Først utliknet Lucas Olaza på et strålende treff fra distanse, før Messi svarte med et minst like godt skudd til 2-1-ledelse for Barcelona.

Superstjernen var imidlertid ikke ferdig med det. To minutter ut i annen omgang fikk han sjansen på frispark på ny. Distansen var omtrent den samme som på 2-1-scoringen, og igjen svingte Messi ballen vakkert over muren og inn i hjørnet.

Scoringen var argentinerens tredje i kampen og åttende i ligaen denne sesongen. Dermed er han kun ett mål bak Real Madrids Karim Benzema i kampen om toppscorertittelen i La Liga.

Villarreals Gerard Moreno har i likhet med Messi åtte fulltreffere.

Innbytter Sergio Busquets viste også fram skuddfoten da han satte inn 4-1 i sluttminuttene.

Enkelt for Real

Real Madrid brukte kun 17 minutter på å ta ledelsen i sitt møte med Eibar. Federico Valverde gjorde forarbeidet da Karim Benzema satte inn 1-0. Litt tidligere hadde franskmannen tvunget fram en kjemperedning av Eibar-keeper Marko Dmitrović da han fikk foten på et innlegg fra Eden Hazard.

Vanskelighetene Eibar hadde med å stoppe Real-stjernene ble understreket ved at både 2-0 og 3-0 kom på straffespark. Sergio Ramos og Benzema gjorde begge jobben fra krittmerket.

Real Madrid var imidlertid ikke ferdig med det. Drøyt kvarteret ut i annen omgang prikkskjøt Valverde inn 4-0 nede ved stolpen etter å ha fått ballen servert av Luka Modric.