FERDIGBEHANDLET: Marcus Bryhnisveen har blitt ilagt en fire år lang utestengelse av NIFs domsutvalg.
FERDIGBEHANDLET: Marcus Bryhnisveen har blitt ilagt en fire år lang utestengelse av NIFs domsutvalg. Foto: Sparta.

Norsk ishockeyspiller utestengt i fire år for doping

Marcus Bryhnisveen er ilagt en utestengelse på fire år etter å ha testet positivt på et anabolt steroid. Utøveren anker dommen og er «sterkt preget», forteller advokaten.

Påtalenemnda i Antidoping Norge (ADNO) la i februar ned påstand om strengest mulig straff, fire års utestengelse, for den norske ishockeyspilleren.

Den tidligere Sparta Warriors-spilleren testet positivt for et anabolt steroid (dehydroklormetyl-testosteron) i en test utenfor konkurranse i august 2018. Både A - og B-prøvene var positive.

Domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF) har nå besluttet å følge innstillingen fra ADNO og gi Bryhnisveen fire år - maksstraffen for bruk av anabole steroider.

– Han er sterkt preget av saken

Utøveren er anonymisert i domsutvalgets beslutning, men TV 2 har vært i kontakt med Bryhnisveens advokat, Morten Justad Johnsen, som bekrefter at det er 25-åringen det gjelder.

Bryhnisveen har ikke svart på noen av TV 2s henvendelser siden det ble kjent at han testet positivt i fjor høst.

– Saken er anket til appellutvalget. Marcus ønsker ikke å gi noen kommentar utover at han er sterkt preget av saken, sier Justad Johnsen til TV 2.

I et sammendrag av domsutvalgets beslutning står det: «Overtredelse av NIFs lov § 12-3 (1) bokstav a) og b), til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for en periode på 4 – fire – år.»

Det er ikke opplyst datoen utestengelsen vil regnes fra, men saken er nå altså anket til NIFs appellutvalg.

Bryhnisveens kontrakt med Sparta Warriors gikk ut etter forrige sesong.

– Har ikke fått i seg noe ulovlig med vilje

Tidlig i saken ble det i flere mediesaker pekt på at et forurenset kosttilskudd muligens kunne ha ført til de positive prøvene, men det sporet ga ingen resultater.

– Antidoping Norge har undersøkt flere kosttilskudd uten å finne noe, fortalte Justad Johnsen til TV 2 i februar.

Advokat sa da at Bryhnisveen har «samarbeidet med Antidoping Norge hele veien» og at de vil fortsette med det.

– Han erkjenner ansvaret for det han har i kroppen, men han vil understreke at han ikke har fått i seg noe ulovlig med vilje. Han vet ikke hvordan han har fått det i kroppen, sa han da.