MELDER FORFALL: Martin Ødegaard melder forfall til landslagssamlingen.
MELDER FORFALL: Martin Ødegaard melder forfall til landslagssamlingen. Foto: Stian Lysberg Solum

Ødegaard-forfall til landslaget

Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Færøyene og Malta. Blant disse finner vi Martin Ødegaard.

20-åringen har slitt med en skade i hælen etter at han ble taklet i kampen mot Celta Vigo tidligere i måneden.

Ødegaard spilte 90 minutter mot Levante noen dager senere, men er nå ute av spill med plagene i foten

Real Sociedad bekreftet tidligere denne uken at Martin Ødegaard ikke spiller fredagens kamp mot Leganés.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener det ikke er noen krise for Norge at Ødegaard ikke blir å se mot Færøyene og Malta.

– Det passer greit at det er disse kampene han mister. De skal vi vinne selv uten vår beste spiller.

– Han har spilt mye fotball det siste året, og får røff behandling i Spania. Jeg kan forstå at det kommer viktigere kamper for han, og jeg regner med at han har kampen mot Real Madrid om noen uker i bakhodet, sier Mathisen.

Han tror Norge vil klare seg godt uten 20-åringen.

– Det er mye viktigere i mars, når Serbia sannsynligvis venter i Nations League. Nå har vi spillere som Braut Haaland i storslag og Moi har funnet seg selv, så dette blir nok gøy. Vi har nok spillere med kvalitet.

– Det eneste som er virkelig negativt er at vi ikke får spilt inn King, Ødegaard og Braut Haaland før kampene i mars. Det kan ha litt å si. Det tror jeg ikke Lagerbäck er så glad for.

Også Stefan Johansen og Mathias Normann har meldt forfall.

– Stefan Johansen er jo kaptein, og hadde spilt på høyre kant nå som Ødegaard er ute. Nå kommer Moi eller Møller Dæhli til å bekle en av de kantene.

– Jeg tror ikke verken Johansen eller Normann blir så savnet til akkurat disse kampene.

Inn i troppen henter Lagerbäck Sampdoria-spiller Morten Thorsby. Thorsby fikk sin første kamp i Serie A på mandag, og får skryt av sin nye sjef Claudio Ranieri.

– Thorsby er et flott eksempel på en spiller som aldri gir seg, en ekte arbeidshest. Det er opp til oss å hjelpe ham å bli bedre på andre områder, sa Ranieri på en pressekonferanse fredag.