MØTTE PRESSEN: Fredag formiddag ga Liverpools manager siste nytt før storkampen mot Manchester City på søndag.
MØTTE PRESSEN: Fredag formiddag ga Liverpools manager siste nytt før storkampen mot Manchester City på søndag. Foto: Jon Super

Liverpool får spesiell gjest: – Et av høydepunktene i min tid her

Sean Cox' Anfield-retur gleder Jürgen Klopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester City ser du søndag fra kl.17.00 på TV 2 Sport Premium eller Sumo.

Liverpool-supporteren ble livstruende skadet da Liverpool møtte Roma i semifinalen i Champions League våren 2018.

Cox ble uprovosert angrepet av to Roma-supportere utenfor Anfield i forbindelse med kampen.

Trebarnsfaren fra Nord-Irland ble liggende i kritisk tilstand på sykehus i lang tid.

Halvannet år senere skal supporteren, sammen med familiemedlemmer, se sin første kamp på Anfield etter skadene. Det gleder Liverpools manager stort.

– Da det skjedde med Sean, var det bunnpunktet gjennom hele tiden min i Liverpool. Noe sånt skal aldri skje generelt i livet, men skal heller ikke skje i forbindelse med en fotballkamp, slår Klopp fast.

Cox fikk varige mén etter overfallet i form av hjerneskader, skriver BBC. Han er de siste 18 månedene blitt behandlet i Irland, men skal nå behandles av spesialister i Nord-England som skal hjelpe ham med tale- og bevegelsesevnen.

– Vi vet alle at det ikke er over ennå, men at vi kan gi ham muligheten til å se en virkelig stor kamp og at han vil gjøre det ... etter å ha vært på bunnen, er dette et av høydepunktene for meg siden jeg kom hit, sier Klopp.

– Jeg ser virkelig frem til det, og jeg håper at vi kan organisere det slik at jeg får møtt ham før kampen. Det vil jeg virkelig, fortsetter tyskeren.

– Henderson friskmeldt

Liverpools manager har også gode lagnyheter å komme med.

Jordan Henderson spilte ikke i Champions League i midtuken, men Klopp bekrefter at Liverpool-kapteinen er klar til storkampen mot Manchester City søndag.

Virgil van Dijk trente ikke med laget torsdag, men det er ingen dramatikk rundt det, kunne Klopp melde.

– Det var andre årsaker til at Virgil ikke var her i går, men han er helt fint. Jordan er klar, og Joël Matip er fremdeles ute i likhet med Xherdan Shaqiri. Det er vel det, sier Klopp som kommer med en klar oppfordring:

– Vi må være på vårt beste på søndag. Alle på Anfield må være på sitt absolutt beste. De som selger pølser må være i toppform. Kom tidlig til stadion, gå inn, vent på at lagene skal varme opp, vær der. Det er det jeg ønsker meg, at før vi vet om vi sitter igjen med noe, at vi legger alle våre følelser i kampen.

– Alt ligger til rette

Liverpool-manageren ser frem til storkampen og mener alt ligger til rette for en god fotballkamp.

– Det er en veldig viktig kamp. Veldig, veldig viktig kamp. En stor kamp, to veldig store lag som møter hverandre. Alt ligger til rette for en god fotballkamp, så får vi se hvem den blir god for, sier Klopp og legger til:

– Det er gode nyheter at det er på Anfield, noe som er kult. Flomlys. Vi får se, alt ligger til rette, og ingen kan gjemme seg. Vi kan ikke bare være offensive, men hvis vi ikke er modige mot Man City har vi ingen sjanse. Vi må skape ting.

– Posisjoneringen vår må være perfekt. Vi må virkelig prøve å tilpasse oss hva motstanderen gjør, og sørge for at de ikke får gjort det. Det kan føre til andre ting. Det blir en interessant kamp, understreker tyskeren.

– Kunne ikke respektert ham mer

Duellen Liverpool-Manchester City er også duellen mellom Klopp og Pep Guardiola.

– Jeg kunne ikke respektert ham mer. For meg er han verdens beste manager. Uansett hvor han drar har han stor påvirkning på laget. Nå er han i Manchester City, og de gjør det jo greit, sier Klopp og legger til:

– Det endrer seg ikke under kampene fra min side. Jeg har ikke noe negativt forhold til noen på sidelinjen. Det kan se slik ut, men det er respektfullt. Veldig respektfullt. Det handler om hvem vi støtter og hva vi kan gjøre med lagene våre.

– Når jeg sier jeg har stor respekt for Manchester City og Pep, så er det sannheten. Men om jeg liker å snakke om dem? Nei. Men de virker grådige og som de fremdeles ønsker å ta ut alt de kan denne sesongen. Det er en stor styrke.

På spørsmål fra TV 2 om det er noe spesielt ved spillet til Manchester City han har latt seg imponere over, eller beundrer, svarer Klopp:

– Jeg beundrer ikke andre lag, svarer Klopp og ler, før han fortsetter:

– Jeg respekterer dem og jeg liker et par ting de gjør. Men det handler mer om lagets karakter og manageren. For resten av spillet og hva de gjør, så er det bra. Kombinasjonen av fart og teknikk er alltid imponerende i fotball. De har en del spillere som er god der. De er veldig bra organisert. Det er ikke mer å si annet enn at de er et veldig godt fotballag.