OPERERT: Bjarte Myrhol er ute på ubestemt tid etter å Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OPERERT: Bjarte Myrhol er ute på ubestemt tid etter å Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Myrhol akuttinnlagt og operert på grunn av et hull i tarmen

Landslagskapteinen er ute på ubestemt tid.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol (37) ble onsdag akuttinnlagt på sykehuset, der han ble operert på grunn av et hull i tarmen, skriver hans danske klubb Skjern.

Det er andre gang på fire måneder at Myrhol har blitt akuttinnlagt, etter å ha hatt problemer med tilbakevendende infeksjoner i tarmene.

Ifølge klubben går det ikke an å si omfanget akkurat nå, men de venter at det blir en lengre pause for nordmannen.

– Vi føler med Bjarte og familien, som har vært gjennom mye de siste månedene. Vi vet ikke mye på det nåværende tidspunktet, annet et at vi kommer til å savne ham utrolig mye på laget, sier styreformann Carsten Thygesen til klubbens nettsider.

– Alle i og rundt Skjern Håndball sender familien de beste tanker, og håper at vi snart får vår kaptein tilbake på håndballbanen, fortsetter Thygesen.

– Han føler seg OK nå

Helseansvarlig i Skjern, John Bruun, opplyser at Myrhol har fått hull på tarmen som følge av diverticulitis, en infeksjon.

– Det innebærer en stor risiko for infeksjon i selve magen, rundt tarmene. Derfor er Bjarte på antibiotikakur og ligger på sykehuset inntil videre, forklarer Bruun til TV 2.

– Hvordan er tilstanden hans nå?

– Han føler seg OK nå, men han er ikke bra, som man sier. Vi vet faktisk ikke mer enn det vi har sendt ut i pressemeldingen, svarer han.

Derfor er det vanskelig å spå hvorvidt EM, som starter 10. januar, står i fare for Myrhol, understreker Bruun.

Tror på EM-spill

Thomas Torgalsen, håndballguttas lege, har vært i kontakt med Myrhol i dag.

– Han er mye bedre i dag, og kommer antageligvis til å reise hjem ganske raskt, opplyser han til TV 2.

Det er usikkert hvor lenge Myrhol vil være ute, men landslagslegen er optimistisk.

– Jeg håper og tror at han kan komme tilbake i trening og spille før jul. For oss er det viktigste at Bjarte blir frisk og har det bra, men det er klart vi også tenker på at det er et mesterskap i januar. I Norge, til og med. Vi håper at han blir frisk, sånn at han kan bli med oss til EM, sier Torgalsen.

– Er det realistisk?

– Ja, jeg vil i hvert fall si at vi ikke har gitt opp det. Det er veldig tidlig å si etter knapt et døgn, men jeg kan si at vi håper at han skal bli bra sånn at han kan trene og spille før jul. Men det er langt fra sikkert, understreker han.

– Krever langvarig behandling

Myrhol hadde også en periode i august der han slet med infeksjonen og ble innlagt på sykehus, men kom så tilbake for fullt. Han spilte landskamp for senest to uker siden, der Torgalsen ikke kunne se tegn til at Myrhol slet med noe.

– Hvor alvorlig er infeksjonen?

– Det er en infeksjon som normalt vil bli bra med antibiotikabehandling, men det krever langvarig behandling. Nå startet han med intravenøs behandling på sykehuset. Normalt sett vil han bli bra etter en sånn infeksjon i løpet av noen uker, opplyser landslagslegen.

Hvordan opptreningen vil foregå, forklarer han slik:

– Når man har vært frisk i en dag eller to, starter man normalt å trene rolig igjen. Så trenger man normalt et par uker til man er i normal trening.