Fullt keeper-kaos for City i bisarr fotballkamp

Ederson ble byttet ut med Claudio Bravo. Da 36-åringen fikk rødt kort måtte Kyle Walker vokte Manchester City-buret.

Atalanta - Manchester City 1-1 (0-1)

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

Det ble fullt keeper-kaos for Manchester City i Champions League-kampen mot Atalanta.

Kaoset endte med at Pep Guardiola måtte spille med ti mann og en utespiller i mål resten av kampen, likevel klarte City å komme levende i fra det, da de styrte inn ett poeng på Stadio San Siro.

Til og med kunne Kyle Walker notere seg én redning i sine ti minutter i City-buret.

– Dette utviklet seg til en grusom dag for Pep Guardiola, tenker jeg, påpeker TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i studio og utdyper:

– Altså han hater når de brenner så mye sjanser, straffen til Gabriel Jesus. Så kommer utligningen. Så har han allerede mistet Ederson. Det ryktes om en muskelskade på han. Så mister han i tillegg en keeper til og står i fare for å tape, rett og slett. Derfor tror jeg ikke han er så misfornøyd når alt kommer til alt, fordi at han så at her kan det ryke. Han må ha Walker i mål, og så klarer de likevel uavgjort.

Usikker på Ederson-skade

Det ble med andre ord en bisarr oppladning til storkampen mot Liverpool på Anfield søndag. Den kampen ville ikke Guardiola tenke på med det første.

– Nå skal vi først spise middag her i Milano. Så skal vi slappe av. Imorgen skal vi restituere, så når vi lander i Manchester skal vi begynne å tenke på den neste kampen i Premier League, sier manageren og smiler.

Om Ederson sin skade er alvorlig, er det enda et nytt navn på skadelisten for Guardiola.

– Jeg aner ikke. Akkurat nå vet jeg ikke, sier City-manageren om omfanget av skaden.

Straffebom og keeperbytte

Etter at Raheem Sterling avsluttet et flott angrep ved å sende City i ledelsen etter syv minutter, handlet det meste om gjestene fra Manchester i den førsteomgangen. På godt og vondt.

Særlig vondt for Gabriel Jesus som sendte straffesparket City fikk like før pause to meter til side for mål.

Men den hendelsen ble overskygget av det som skulle skje etter pause.

For etter hvilen reiste spørsmålet seg om Ederson også hadde vondt på noen måte. Pep Guardiola valgte nemlig å bytte keeper i pausen, uten at TV-bildene hadde vist tegn til at Ederson hadde slitt med noe. Inn kom Claudio Bravo til sin fjerde kamp for sesongen.

– Veldig usikker på om det er noen spesiell grunn til akkurat det byttet, sier kommentator Endre Olav Osnes.

36-åringen fikk på ingen måte noen god start innhoppet da Mario Pasalic headet inn utlikningen til Atalanta kun fire minutter ut i andreomgang.

Den scoringen ga åpenbart selvtillit hos italienerne, for utover i omgangen var de langt mer hissige på grøten enn hva de hadde vært de første 45 minuttene.

– Denne andreomgang har vært bra av Atalanta. Det så helt sjanseløst ut etter de første 45 minuttene, så tok det fire minutter av andreomgang før utlikningen kom, konkluderer Osnes.

Bravo utvist - Walker i mål

Verre skulle det bli for Bravo. Han ble første keeper som har kommet inn i en Champions League-kamp og deretter blitt utvist.

Ni minutter før slutt ble nemlig Josip Ilicic spilt alene igjennom. Bravo kastet seg ut og Atalanta-spilleren gikk i bakken. Dommer Alexey Kulbakov dro umiddelbart opp det røde kortet, VAR sjekket og var enig i avgjørelsen.

Og hvem kom inn? Forsvarer Kyle Walker.

– Da har vi vært med på det også, sier en smått satt ut Osnes.

City måtte også ta ut en spiller for å ha målvakt og valget falt på Riyad Mahrez. Dermed spilte City med ti mann og en utespiller i mål i slutten av kampen.

– Atalanta kunne ikke fått en bedre sjanse mot City, understreker Osnes.

Drøyde tiden

Men Atalanta klarte ikke å utnytte situasjonen, til tross for at det ble lagt til hele syv minutter etter utvisnings-kaoset.

City var dyktig og brukte minuttene godt og sikret seg ett poeng. De troner på toppen i gruppen sin med ti poeng, Atalanta ligger sist med ett poeng.