Braut Haaland kopierte Del Piero og sikret uavgjort i Napoli

Erling Braut Haaland brukte kun elleve minutter på å sette inn sitt sjuende Champions League-mål for sesongen i bortemøtet med Napoli tirsdag.

Napoli - RB Salzburg 1-1

Erling Braut Haaland markerte seg igjen da RB Salzburg tok ett sterkt bortepoeng mot Napoli.

Se høydepunktene øverst i saken!

– Du må jo være fornøyd med det når Liverpool taper her. Da må man være fornøyd med ett poeng her, sier Braut Haaland til TV 2.

– I dag var han Koulibaly helt vanvittig, det er et godt forsvar og et godt lag. Det er vanskelig, men sånn er det. Det er et voldsomt nivå i Champions League, jeg skal ikke benekte det, men sånn det skal være og jeg koser meg her, sier 19-åringen.

Den brennhete spissen er klar på at han har noe å gjøre på dette nivået.

– Jeg vil si toppscoreren i Champions League har noe i Champions League å gjøre, forteller 19-åringen.

– Jeg prøver å nyte jobben min

Selv om det er mange som vil ha en bit av spisskometen og han nevnes i internasjonale medier, vil ikke jærbuen fokusere på seg selv.

– Nei, det er ikke hovedfokuset å lese mest mulig om meg selv. Jeg prøver å nyte jobben min og det har jeg klart så langt i livet, forklarer Braut Haaland.

– Det er flere overgangsrykter om deg nå, hvordan forholder du deg til de?

– Det trenger jeg ikke å kommentere. Det kan dere kommentere, gliser han.

Sikker fra krittmerket

19-åringen fikk sjansen på straffespark etter at spissmakker Hee-chan Hwang lurte Napoli-stopper Kalidou Koulibaly og ble lagt i bakken. Dommer Szymon Marciniak var sikker i sin sak.

Sikker var også Braut Haaland fra krittmerket. Salzburg-spissen ventet ut Napoli-keeper Alex Meret og sendte ballen iskaldt i motsatt hjørne til 1-0-ledelse for gjestene.

Dermed har Haaland scoret mål i karrierens fire første kamper i Champions League. Ifølge statistikkleverandøren Opta kan kun tre andre spillere skilte med å ha utført det samme.

De andre tre er Zé Carlos (FC Porto, 1992/93), Alessandro Del Piero (Juventus, 1995) og Diego Costa (Atlético Madrid, 2013/14).

– Han er et målmonster

TV 2s fotballekspert lar seg imponere av 19-åringen.

– Prisen går opp med 100 millioner for hvert Champions League-mål, utbrøt Brede Hangeland under TV 2s Champions League-sending.

– Det er helt enormt. Det er vanskelig å fatte hvor stor prestasjon det er. Selv om det har vært noen straffespark, så har han en nydelig mentalitet i de store kampene som jeg lar meg imponere av, sier Hangeland.

Den tidliger Premier League-profilen får støtte av kollega Simen Stamsø-Møller.

– Han er et målmonster uten like. Den straffen han setter der er så fin. Det er helt suverent, sier TV 2s fotballekspert.

Haaland står nå med sju fulltreffere så langt i Champions League. Det gjør ham til toppscorer i turneringen. 19-åringen har nærmest konkurrent på to måls avstand.

Haaland scoret to ganger i hjemmekampen mot Napoli for to uker siden. Også da fikk han sjansen fra straffemerket og satte ballen nøyaktig samme sted.

Like før hvilen utlignet Hirving Lozano for Napoli da han hamret ballen i hjørnet fra 16 meter. Scoringen ble sjekket av VAR for offside, men målet ble stående.

Med 16 minutter igjen ble Erling Braut Haaland byttet ut til fordel for Patson Daka som scoret hat trick i forrige ligakamp for RB Salzburg.

Men det ble ingen flere scoringer på San Paolo og Braut Haalands scoring sikret ett sterkt bortepoeng i Napoli.

Dermed er det fire poeng for Braut Haaland og RB Salzburg opp til Napoli på andreplass i gruppe E. Liverpool troner øverst med ni poeng etter fire kamper.