Ødegaard med i landslagstroppen

NØKKELSPILLER: Martin Ødegaard har vært blant Norges beste spillere de siste landskampene.
NØKKELSPILLER: Martin Ødegaard har vært blant Norges beste spillere de siste landskampene. Foto: Stian Lysberg Solum
Men det er usikkert om drammenseren kan spille.

Se hele troppen lengre ned i saken.

I helgen bekreftet Real Sociedad at Martin Ødegaard sliter med en skade i hælen, uten å opplyse hvor lenge han er ute av spill.

Da Lars Lagerbäck presenterte troppen til landskampene mot Færøyene og Malta, var playmakeren en del av troppen.

Svensken opplyser imidlertid at Ødegaard er usikker til kampene, og har derfor valgt å ta ut to ekstra spillere på midtbanen.

– Martin sliter med en fotskade, og det er et klart tvilsomt hvorvidt han kan være med eller ikke, sier Lagerbäck.

Ødegaard ble skadet på grunn av en knallhard takling mot Celta Vigo. I etterkant har det vært snakk om at drammenseren takles i overkant hardt i La Liga, men den oppfatningen deles ikke av landslagssjefen.

– Jeg synes ikke at jeg har sett at noen spiller tøffere mot ham. Det var en tøff takling han fikk, men jeg synes ikke jeg kan si at jeg ser et mønster, sier han.

Maars Johnsen vrakes

I tillegg sliter Stefan Johansen med et vondt kne, og trenger å overvåkes av legeteamet. Derfor har Lagerbäck valgt å hente Iver Fossum og Mats Møller Dæhli inn i troppen.

Erling Braut Haaland er tilbake etter at han måtte melde forfall mot Spania og Romania. Bjørn Maars Johnsen er ute av troppen.

– Bjørn har slitt formmessig i sin klubb. Dessuten har vi tilbake en forhåpentligvis frisk Erling. For å balansere, som vi vil ha på spissplass med ulike spillertyper, faller Bjørn i den konkurransen, forklarer svensken.

Alexander Sørloth, Joshua King og Tarik Elyounoussi er de andre spissene som er med.

Vil ha ny spissduo

Lagerbäck røper at de vil bruke de kommende landskampene til å jobbe med det offensive spillet. TV 2s fotballekspert er klar på hvilken spissduo han ønsker å se.

– Dette er viktige kamper for Norge sin del. De går ikke videre fra gruppen, men dette er de to siste kampene før Serbia venter på Ullevaal i mars (i Nations League, journ. anm), poengterer Jesper Mathisen.

– Derfor er det viktig å sette et lag som fungerer så godt som mulig. Jeg håper at han kjører på med Braut Haaland og King på topp, tilføyer han.

Ødegaard har spilt i en offensiv midtbanerolle de siste kampene for landslaget. Mathisen tror drammenseren flyttes tilbake på høyrekanten om han blir klar.

– Skulle Ødegaard ikke bli frisk, er det naturligvis en klar svekkelse for Norge. Men akkurat disse to lagene som venter på denne samlingen slår Norge uten problemer uansett, påpeker den tidligere Start-profilen.

Troppen:

Keepere: Rune Jarstein, Ørjan Nyland og Sten Grytebust.

Forsvar: Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Birger Meling, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Jonas Svensson.

Midtbane: Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Iver Fossum, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Mathias Normann, Ole Kristian Selnæs og Martin Ødegaard.

Angrep: Tarik Elyounoussi, Joshua King, Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth.

Norge spiller hjemme mot Færøyene 15. november, og borte mot Malta tre dager senere.

Begge kampene kan du se på TV 2.

Et mirakel må til for at Norge skal ha sjans til å ta seg til EM gjennom kvalifiseringen. Da må Romania-Sverige ende uavgjort, i tillegg til at Romania avgir poeng mot Spania og at Sverige taper for Færøyene.

Lik TV 2 Sporten på Facebook