ROMA-PROFILEN MED tøff vei til toppen:

– Det viktigste er at du aldri må slutte å tro på drømmene dine

Tre år etter vrakingen i Fiorentina hylles Nicolò Zaniolo (20) som en av Europas mest spennende unge spillere.

Se Mönchengladbach-Roma torsdag 21.00 - og samtlige andre Europaliga-kamper - på TV 2 Sumo

Med jevne mellomrom dukker det opp unge spillere som får en til å sitte ekstra langt ute på stolsetene på tribunen.

Over hele Europa florerer det av talent, og en av dem det snakkes høyest om er Nicolò Zaniolo, Romas 20-årige profil som har fått den ubarmhjertige oppgave med å følge i legenden Francesco Tottis fotspor.

16.50
Astana-AZ Alkmaar

18.55
Standard Liége-Frankfurt
Dudelange-Sevilla
APOEL-Qarabag
Lugano-Malmö
FCK-Dynamo Kiev**
Basel-Getafe
Krasnodar-Trabzonspor
LASK-PSV
Rosenborg-Sporting***
Cluj-Rennes
Lazio-Celtic*

21.00
Manchester United-Partizan*
Rangers-FC Porto
Feyenoord-Young Boys
Ferencváros-CSKA Moskva
Espanyol-Ludogorets
Oleksandria-St.Étienne
Wolfsburg-Gent
Mönchengladbach-Roma
Wolfsberg-Istanbul Basaksehir
Wolves-Slovan Bratislava**
Braga-Besiktas

  • Alle kamper på TV 2 Sumo
  • * Også på TV 2 Sport 1
  • ** Også på TV 2 Sport Premium
  • *** Også på TV 2 Zebra

Det offensive vidunderet slo gjennom for alvor forrige sesong, og annonserte seg blant annet med to scoringer i Champions League mot Porto i februar.

– Det er en kveld jeg vil huske resten av livet mitt. De følelsene vi alltid være i minnet mitt, og jeg må sørge for at jeg ikke hviler laurbærene. Jeg ønsker å oppleve flere lignende kvelder og gi alt for denne trøyen, sier 20-åringen i denne ukens utgave av Europa League-magasinet.

– Enormt høyt potensial. Blant de med «det lille ekstra»

Zaniolos navn er satt i forbindelse med overganger til flere av de absolutte gigantene i europeisk fotball, han er vurdert til å være den tredje mest verdifulle spilleren under 20 år på kontinentet og han er nominert til den prestisjetunge «Golden Boy»-prisen (sammen med blant andre Erling Braut Haaland).

– Han er en spiller det har vært veldig mye entusiasme rundt i Italia, og han smalt på mange måter inn på den store scenen i Roma i fjor. Samtidig er han fremdeles uferdig, men jeg mener han har et enormt høyt potensial, sier Mina Finstad Berg.

TV 2s fotballblogger- og ekspert - som også hyllet Zaniolo i bloggform forrige sesong - trekker frem flere aspekter av 20-åringens spill, og er også spent på hvilken retning hans utvikling tar.

– Han er målscorer, tilrettelegger og han har fysikk. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvilken posisjon han kommer til å bli best i, men potensialet er vanvittig stort om han får fortsette den utviklingen han har hatt. Han er blant de spillerne jeg tenker har «det lille ekstra», som gjør at han stikker seg ut.

– Er han i seg selv verdt å se Gladbach-Roma torsdag kveld?

– Det er alltid verdt å se Zaniolo spille fotballkamp, sier Finstad Berg.

Frigitt av Fiorentina: – Jeg skylder Roma så mye

Veien til toppen av europeisk toppfotball har imidlertid ikke vært enkel for unggutten, som ble frigitt av Fiorentina som 17-åring på grunn av det han selv omtaler som «tekniske årsaker». Virtus Entella plukket ham opp og gav ham etter hvert muligheten i Serie B, før Inter hentet ham tilbake igjen til Serie A sesongen etter.

I Milano ble det imidlertid kun Primavera-fotball i Inters akademi, og til tross for toppscorerstatus på det laget fikk han aldri A-lagsdebuten. I stedet ble talentets potensiale benyttet i en byttehandel for å få ned summen på Radja Nainggolan da Inter hentet ham fra Roma i juni 2018, og siden den gang har det hele vært et eventyr.

– Jeg skylder Roma så mye. De trodde på meg fra starten av. Før jeg hadde vist noe som helst, sier Zaniolo.

Se hele intervjuet med Zaniolo i denne ukens versjon av Europaligamagasinet!

– Det viktige er aldri å slutte å tro på drømmene dine

Debutsesongen endte nemlig med fire scoringer på 27 Serie A-kamper, gjennombrudd i Europa og A-landslagsdebut for Italia, og så langt denne sesongen har han levert tre mål på elleve Serie A-kamper og to mål på tre kamper i Europaligaen. Nå kommer han med en oppfordring til alle som blir avskrevet.

– Det viktige er at du aldri må slutte å tro på drømmene dine og å fortsette. Hvis du ikke lykkes, er det viktige at du i det minste har gitt alt, sier 20-åringen.

Torsdag heter neste hinder for Zaniolo og lagkameratene Borussia Mönchengladbach i Europaligaen. I den svært spennende gruppe J topper italienerne ett poeng foran debutantene fra Wolfsberg og Istanbul Basaksehir, mens Gladbach er nummer fire. Seier til tyskerne torsdag, skyver dem imidlertid opp på like mange poeng som et Roma-lag i stadig utvikling.

– Roma har endret mye i år, og jeg mener det er i positiv retning. Vi er en ung gruppe som er blandet med sterke og erfarne spillere som hjelper oss, sier Nicolò Zaniolo, en av Europas mest spennende unge fotballspillere.