REKKER IKKE VM: Vilde Mortensen Ingstad sliter med ryggen.
REKKER IKKE VM: Vilde Mortensen Ingstad sliter med ryggen. Foto: Vidar Ruud

– Overraskende at de klarte å holde skaden hemmelig

Camilla Herrem, Heidi Løke, Solberg-tvillingene og Stine Bredal Oftedal er bærebjelkene i det norske mannskapet.

Thorir Hergeirsson har plukket ut 16 spillere til håndball-VM i Japan.

Landslagssjefen kunne fortelle at nok en profil, linjespilleren Vilde Mortensen Ingstad, ikke blir klar til VM. Ingstad sliter med ryggen og er ikke blitt bedre. Hun er derfor ikke med i troppen.

– Skaden til Vilde Mortensen Ingstad er kanskje en liten overraskelse at de klarte å holde hemmelig. Resten er som vi forventet at det skulle bli, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

Malm Frafjord med på liste

Hergeirsson håper at Mortensen Ingstad er tilbake i vår.

– Nå er hun nødt til å ta helt pause fra håndballen i hvert fall i seks, kanskje åtte uker, kanskje mer, for å ha en rimelig mulighet til å bli frisk nok til å kjempe om en plass i en eventuell OL-kvalik i mars eller et OL til sommeren, sa Hergeirsson, som føler seg trygg på at Brattset og Løke løser linjeoppgaven i Ingstads fravær.

– Vi har fantastisk gode linjespillere i Kari Brattset og Heidi Løke. Vi har ofte bare hatt med oss to linjespillere. Da vi fikk den endelige beskjeden om Vilde lurte vi på om vi skulle ha med en tredje linjespiller eller tenke andre kvaliteter. Vi falt ned på det siste. Vi plusset på en venstrehendt bakspiller, sier landslagssjefen.

Marit Malm Frafjord, som ga seg på landslaget i 2017, har sagt seg villig til å bidra dersom Løke eller Ingstad skulle bli skadet.

– Hun satser elitehåndball fortsatt selv om hun har gitt seg på landslaget. Vi spurte om hun, sammen med Vilde Ingeborg Johansen, kunne stå på en 28-mannsliste. Hun er en super-reserve dersom laget trenger en slik type spiller. Hun spiller Champions League og holder nivået, sier Hergeirsson.

Tre mesterskapsdebutanter

Det er tre mesterskapsdebutanter i troppen: Moa Högdahl, Ingvild Bakkerud og Andrea Austmo Pedersen.

Högdahl er datter av assistent-trener Mia Högdahl.

– Hun er med fordi hun er kvalifisert, sier Hergeirsson til TV 2.

– Hun tar nye steg jevnt og trutt i Viborg. Hun er i utvikling og er en veldig spillende bakspiller. Det er fremtiden, sier Hergeirsson.

Skadeplaget

Håndballjentene åpner VM mot Cuba lørdag 30. november. Norge er også i gruppe med Angola, Nederland, Serbia og Slovenia.

Flere kjente profiler er ute med skade: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk, Henny Reistad, Kjerstin Boge Solås, Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen.

Hele VM-troppen:

Venstre kant: Camilla Herrem (Sola HK) og Sanna Solberg-Isaksen (Team Esbjerg).

Venstre bakspiller: Emilie Hegh Arntzen (Våg Håndball Elite) og Helene Gigstad Fauske (Herning-Ikast Håndbold), Ingvild Bakkerud (Odense)

Midtback: Stine Bredal Oftedal (Gyøri Audi ETO) og Marta Tomac (Våg Håndball Elite).

Høyre bakspiller: Silje Waade (Våg Håndball Elite) og Stine Skogrand (Herning-Ikast), Moa Högdahl (Viborg)

Høyre kant: Malin Aune (Våg Håndball Elite) og Marit Røsberg Jacobsen (Team Esbjerg).

Linje: Heidi Løke (Våg Håndball Elite) og Kari Brattset Dale (Gyøri Audi ETO)

Målvakter: Silje Solberg (Siófok KC) og Andrea Austmo Pedersen (Våg Håndball Elite).

Reserver: Emily Sando, Kristine Breistøl, Tonje Enkerud