BLUSS OG FLAMMER: Brann-supporterne kastet bluss ut på banen – Vålerenga-supporterne svarte ved å sette fyr på Brann-banner.
BLUSS OG FLAMMER: Brann-supporterne kastet bluss ut på banen – Vålerenga-supporterne svarte ved å sette fyr på Brann-banner. Foto: Berit Roald

Ny blusskandale – satte fyr på Brann-banner

Kampen mellom Vålerenga og Brann ble stoppet etter ny blusskandale.

Vålerenga - Brann 1-0

Vålerenga tok med seg alle tre poengene mot Brann, og vant oppskriftsmessig 1-0 hjemme på Intility.

For resultatet blir overskygget av scenene som fant sted etter halvtimen var spilt.

Da var det først noen Brann-supportere som kastet store mengder bluss ut på kunstgressmatten.

– Det er greit at de lager litt liv, sier Brann-spiller Kristoffer Barmen til Eurosport.

– Katt-og-mus-lek

Vålerenga-supporterne responderte ved å tenne på et Brann-banner.

Ifølge Bergensavisen ble banneret stjålet av to VIF-supportere før kampen. Banneret skal tilhøre BGGs supportergruppe under 18 år.

– Det å stjele banner er en katt-og-mus-lek. Etterpå henges de opp-ned på motstanders tribune eller brennes. Så lenge det gjøres på en trygg måte ser jeg på det som en god rivalisering, sier talsperson for Klanen Erling Rostvåg til TV 2.

Rostvåg var ikke til stede på kampen, men har fått med seg det som skjedde. Han mener også det bør skilles på forskjellige regelbrudd når det gjelder blussing.

– Det skal ikke kastes fyrverkeri på banen. Jeg regner med det kommer en slags reaksjon fra NFF, men det tar ofte tid. Som regel er det bøter som er altfor høye, men samtidig som trygg blussing bør bøtelegges langt mildere, synes jeg grove regelbrudd som kasting bør bøtelegges vesentlig hardere i forhold, legger Rostvåg til.

Reagerer

Leder for Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, sier det ikke skal være mulig å stjele motstanderlagets banner.

– Det er uheldig at det blir stjålet. Men det er hårreisende at slikt skjer. Man stjeler enkelt og greit ikke banneret til motstanderlaget. Det ble gjort en god jobb fra vår klubb og Vålerenga på å få det tilbake, men det lot seg ikke gjøre, sier Lillebøe-Hansen til TV 2.

Også han er enig i at bluss ikke hører hjemme på en fotballbane.

– Det skal ikke blusses på matten. Vi synes ikke det er greit. Jeg kan godt forstå frustrasjonen. For her bør noe skje, men det skjer ikke noe, sier Lillebøe-Hansen.

Stoppet kampen

Dommer Tore Hansen stoppet kampen i flere minutter til ting hadde roet seg og blussen var fjernet fra banen.

Det er annen gang på en uke at en kamp i Eliteserien stoppes som et resultat av hva som skjer på tribunen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Berit Roald

Forrige helg ble rivaloppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga stoppet to ganger etter at det ble kastet bluss og fyrverkeri ut på banen.

Direktør for konkurranseavdeling i NFF, Nils Fisketjønn, fikk med seg hendelsen og sa følgende til NRK:

– Nå gjør vi oss ferdige med serierunden og vil evaluere den i morgen. Ønsker ikke å komme med ytterligere kommentarer i kveld, sier Fisketjønn til NRK.