Mario Balotelli stormet av banen etter rasismerop

Mario Balotelli stormet av banen etter å ha blitt utsatt for rasisme.

Se hendelsen i vinduet øverst!

Ti minutter ut i andre omgang i kampen mellom Hellas Verona og Brescia sparket en illsint Mario Balotelli ballen opp på tribunen før han gikk av banen.

Lagkameratene og motstanderne prøvde å roe ham ned, mens dommeren fulgte protokollen ved å stoppe kampen i flere minutter.

Da det ble stopp i spillet kom speaker med en advarsel over stadionanlegget. Hvor han sa at flere rasistiske tilrop kunne føre til at kampen ville bli stoppet.

Etter mye frem og tilbake valgte spissen likevel å fortsette kampen.

Balotelli noterte seg for en scoring fem minutter før slutt, men Brescia tapte kampen 1-2.

– Hørte rasistiske tilrop

Gabriele Marcotti, korrespondent for italienske Corriere dello Sport, sier følgende i en Twitter-melding:

– Sky Italia rapporterer at flere navngitte Brescia-spillere bekreftet at de hørte rasistiske tilrop rettet mot Balotelli ved hjørneflagget, men at ingen har snakket høyt om det ennå.

Verona-trener Ivan Jurić har derimot en annen oppfatning av situasjonen.

– Jeg er ikke redd for å si at det ikke var noen rasistiske tilrop i dag. De har kanskje hånet ham, men det var ikke noe mer enn det. De provoserte ham med uskyldig og sarkastisk sang, men de var ikke rasistiske. Alt annet er en løgn, sier Verona-treneren til Footballitalia.

Brescia-trener Eugenio Corini roste måten lagkameratene håndterte situasjonen.

– Mario er en god gutt. Han hørte noe fra tribunen og lagkameratene gjorde en god jobb med å roe ham ned, sier Brescia-treneren.

Etter kampen delte Balotelli en Instagram-video med et budskap mot rasisme, hvor han i videoteksten, nevner flere av klubbene i Serie-A som også har opplevd rasisme – i tillegg nevner han Hellas Verona.

Et problem

Det er ikke første gang noe sånt skjer i Italia. I lørdagens oppgjør mellom Roma og Napoli valgte dommeren å stoppe kampen etter at hjemmefansen hadde kommet med territoriell diskriminering, melder Footballitalia.

Roma-spiss Edin Džeko ba sine egne fans om å roe seg ned og heie frem sitt eget lag.

Også Inter-spiss Romelu Lukaku har blitt utsatt for rasismerop. Etter at beligieren scoret seiersmålet mot Cagliari kom Cagliari-fansen med rasismerop rettet mot Lukaku.