Glimt-diamanten (19) briljerte – blir sammenlignet Ødegaard

Håkon Evjen (19) med mål og assist for Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt - Haugesund 2-2

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Håkon Evjen viste hvorfor han er tidenes dyreste Bodø/Glimt-salg da han storspilte i lagets 2-2-kamp hjemme mot Haugesund.

Først sendte han Bodø/Glimt i ledelsen etter ti minutters spill da han vendte bort to FKH-spillere og sendte et langskudd i nærmeste.

– Det er nydelig. Først den vendingen, så brekker han skuddet tilbake. Det er ikke der keeper Helge Sandvik forventer at skuddet skal komme, utbrøt TV 2s ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra på 1-0-scoringen.

Seks minutter senere hadde han et nydelig forarbeid til Jens Petter Hauge, som med en fin avslutning satte inn 2-0.

Sammenlignes med Ødegaard

I studio ble Evjen sammenlignet med landets største fotballstjerne.

– Det er noen som sier at det er harry og nisselue å sammenligne, men jeg blåser i det, for det er ofte en lettere måte å beskrive på. Jeg får nesten litt Martin Ødegaard-vibber av tyngdepunktet og måtet han fører ballen. Det internasjonale touchet som mange i Eliteserien naturligvis ikke har, det har Evjen, sier FotballXtra-programleder Marius Skjelbæk, som får støtte av tidligere Tromsø-spiss og Belgia-proff Ole Martin Årst i sammenligningen.

– Rappheten i vendingen og alt det der … Jeg er helt enig, sier Årst.

Haugesund reduserte like etter Hauges mål da Kristoffer Velde banket inn 1-2. Drøyt kvarteret før slutt ble Glimt redusert til ti spillere da Fredrik Bjørkan ble utvist for sitt andre gule kort. Haugesund kjørte på, og ti minutter før slutt satte Vegard Bergan ballen i eget mett etter innlegg fra Martin Samuelsen.

Årst: – Nederland er fantastisk

Håkon Evjen ble solgt for 25 millioner kroner i august, men ble lånt ut til Bodø/Glimt for resten av den norske sesongen. I januar fortsetter 19-åringen fra Narvik karrieren i Nederland og AZ Alkmaar.

– Måtte han bare ta med selvtilliten til Nederland. Det er der det ligger. Han kan ikke tenke at «jeg er ikke i nærheten, det er bare i Eliteserien jeg kan briljere». Han er nødt til bare å tørre, sier Ole Martin Årst.

– Nederland er et fantastisk land å utvikle seg som fotballspiller. Der får han tid, og de spiller en veldig åpen fotball. Det er kanskje den ligaen det scores flest mål. De er veldig offensivt fokusert. Det er ikke å gampe hjemover. Han vil naturligvis få tid, slik Martin Ødegaard fikk, fortsetter Årst.

Når tre runder gjenstår er Bodø/Glimt åtte poeng bak serieleder Molde, som vinner Eliteserien dersom de slår Strømsgodset i neste kamp. Det er fem poeng ned til Odd på bronseplass for Bodø/Glimt, men telemarkingene har én kamp til gode. Odd avslutter runden hjemme mot Mjøndalen mandag.

Haugesund er nummer åtte med fire poeng opp til Brann på plassen foran.