King senket Manchester United med klassescoring

Joshua King (27) stoppet Ole Gunnar Solskjærs seiersrekke.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Bournemouth-Manchester United 1-0

Manchester United-mannskapet gikk inn i kampen med selvtillit etter tre seirer på rad i alle turneringer.

Så møtte de Joshua King.

To sekunder før full tid i første omgang vartet Romsås-gutten opp med et aldri så lite kunststykke.

27-åringen dempet ballen på brystet. Aaron Wan-Bissaka kom opp i press, men King vendte av United-backen ved å lobbe ballen over seg selv.

– En utrolig følelse

Så sendte han ballen mellom beina på David de Gea fra kloss hold.

– Det må være et av de fineste målene han har scoret i Premier League, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

– King er en nøkkelspiller for Bournemouth. Fortsetter han på denne måten, tar han etter hvert Ole Gunnar Solskjærs rekord over flest scoringer av en nordmann i Premier League, spår Simen Stamsø-Møller.

Selv er King svært godt fornøyd med perlescoringen.

– Du vil selvfølgelig score i hver eneste kamp, og det å score vinnermålet i dag er en utrolig følelse, sier King til britisk TV.

Ekstra godt smakte det på grunn av hans fortid i Manchester United.

– Jeg var i klubben i fem år, og kjenner noen av spillerne og kjenner treneren. Da har du lyst til å imponere litt ekstra. Selvfølgelig prøver jeg å gjøre mitt beste i hver kamp, men det gir den ekstra lille «boosten» når du vet hvor du har lært å spille fotball, forklarer Romsås-gutten til TV 2.

Likevel var det ingen dempet feiring fra King. Han skled ned på knærne foran hjemmefansen.

– Jeg ble litt overrasket over meg selv med måten jeg tok ballen på brystet og over forsvarsspilleren. Noen ganger går det litt fort i svingene. Jeg hadde ikke scoret på en stund, så da var det deilig å få den inn, poengterer han og smiler.

Roses av Solskjær

Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere av det hans tidligere elev på Manchester Uniteds reservelag viste.

– Det var et veldig bra mål. Josh er en toppspiss, og måten han scorer på er imponerende. Det var et øyeblikk med kvalitet og magi som vant kampen, konstaterer kristiansunderen overfor TV 2.

Eddie Howe trekker frem spillet som ledet til scoringen.

– Det kjennetegner oss når vi spiller bra. Det var et bra trekk. Det var en briljant individuell prestasjon av Josh, men laget la det opp for ham, poengterer Bournemouth-manageren overfor britisk TV.

Wan-Bissaka slaktes

Samtidig er TV 2s eksperter ikke nådige med Wan-Bissaka. Jesper Mathisen stempler involveringen som «helt håpløs.»

– Det er jo bare å stå i ryggen på King. Han kan umulig få avsluttet da. Blir altfor ivrig, og lar King vende opp slik at han kan avslutte med sin beste fot, skriver han på Twitter.

Tony Pulis, som lørdag er gjest i TV 2s Premier League-studio, er enig.

– Han kommer til å bli en veldig bra spiller, men han er fortsatt veldig naiv. Du kan ikke ta sjanser i den posisjonen. Hvis det ikke lønner seg, som det ikke gjør her, blir du straffet, poengterer den tidligere Premier League-manageren.

– Og markeringen fra begynnelsen: Han bør være tett oppi spilleren. Hvorfor han dropper av, Gud vet. Jeg aner ikke, fortsetter Pulis.

Manchester United klarte aldri å svare i andre omgang, til tross for et voldsomt press på tampen. Dermed risikerer de røde djevlene å ha ti poeng opp til fjerdeplassen når runden er ferdigspilt, skulle Chelsea og Leicester vinne sine kamper mot henholdsvis Watford og Crystal Palace.

Bournemouth klatrer på sin side opp til en foreløpig sjetteplass, tre poeng foran Manchester United.