TØFFER VIDERE: Liverpool har til gode å tape denne sesongen. Her fra borteoppgjøret mot Manchester United for to uker siden.
TØFFER VIDERE: Liverpool har til gode å tape denne sesongen. Her fra borteoppgjøret mot Manchester United for to uker siden. Foto: Jon Super/AP

Liverpool-spillerens tall er enestående i Premier League-historien

... men Naby Keïtas rekord står for fall hver gang han entrer banen i ligaen for Liverpool.

Se Aston Villa-Liverpool lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Liverpool-toget suser videre med uforminsket styrke, og lørdag er det bortekamp mot Aston Villa som står på tapetet for Premier League-lederen.

En av dem som ønsker å spille en rolle der er garantert Naby Keïta, som har returnert fra skade og har vært på banen i tre av de fire siste kampene for klubben.

I ligaen er det imidlertid kun blitt åtte minutter denne sesongen, da han entret banen like før Adam Lallanas utligningsmål på Old Trafford for to kamper siden.

– Jeg var selvsagt veldig lykkelig over å gjøre comeback. Det har vært førsteprioritert å komme tilbake på banen. Jeg fikk ikke så mange minutter på banen til å gjøre stadige fremskritt, men med den utligningen på slutten så føler jeg at ett poeng var til stor hjelp, sier midtbanespilleren i et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal denne uken.

Der blir han også konfrontert med den relativt spesielle statistikken som viser at han er den spilleren i Premier Leagues historie som har spilt flest kamper – 26 i tallet – og samtidig aldri tapt.

– En slik rekord kan bare motivere meg mer. En kan ikke være selvtilfreds når en setter slike rekorder, for det er slikt det dreier seg om for oss. Vi er alle her for å jobbe for akkurat slike rekorder og så overgå dem. Forhåpentligvis kan vi vinne hver eneste kamp, og da kommer slike rekorder, sier 24-åringen.

Se hele listen over Premier League-historiens mestspillende ubeseirede spillere i faktaboksen nederst i saken!

TV 2-ekspert: – Mer fiffig enn interessant

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller ser på statistikken som en «fiffig rekord», men poengterer også at den kan være en pekepinn.

– Ettersom Liverpool kun har tapt én ligakamp i hans tid er det ganske logisk. Den er mer fiffig enn interessant, men er grei å vise til dem som mener han har vært en flopp. Jeg tror for eksempel Liverpool kunne ha tapt borte mot Burnley forrige sesong hvis det ikke var for Keïta, sier han.

For der Jürgen Klopp stort sett er blitt hyllet for samtlige store kjøp han har gjort, og der blant andre Alisson, Virgil van Dijk, Fabinho og Mohamed Salah virkelig har blomstret de siste sesongene, er Keïta av flere blitt sett på som «storkjøpet som ikke har slått til».

– Han har ikke levd helt opp til forventningene. Jeg har en følelse av at Liverpool har en klassespiller «til gode» i ham. Det tok tid for nøkkelspillere som Robertson og Fabinho å etablere seg i laget. De som har spilt i stedet for Keïta har vært såpass gode at det blir vanskelig for Klopp å sette dem på benken, og et par ganger han har vært på vei til å spille seg varm har han blitt skadet.

– Hva tilfører han Liverpool-laget?

– Han er veldig ballsikker. Han tar med seg ballen forbi spillere og gjennom ledd og får forsvarsspillere til å rygge. I tillegg er han veldig energisk, og er vant til å spille i et høyt tempo fra tiden i Tyskland. Han var Liverpools beste spiller i tre-fire kamper forrige sesong, mener Stamsø-Møller.

Fokuserer ikke på Manchester City – eller ... ?

Kritikken fra engelske medier kom på ny da han fikk sjansen i ligacupen i midtuken mot Arsenal, der det også kunne virke som om en ny skade gjorde seg utslag. I intervjuet, som ble foretatt av Premier League-TV før kampen, er det en optimistisk Keïta som forberedte seg på spilletid i lys av et tøft kampprogram for klubben.

– Treneren er veldig vant med å disponere den spillertroppen vi har. Vi har sett at noen spillere spiller regelmessig i Champions League, der andre får muligheten til hvile og rekreasjon. Andre fokuserer mer på å spille i Premier League-kampene. Når man har mange turneringer, er det viktig at man tar seg tid til å komme fullstendig til kreftene igjen mellom kampene, sier den tidligere Red Bull Salzburg- og RB Leipzig-profilen, og understreker at han og lagkameratene er del av samtlige turneringer for å vinne dem.

I sin debutsesong på Anfield spilte han 25 kamper i Premier League, og stod naturlig nok da over den eneste av kampene de røde tapte forrige sesong – borteoppgjøret mot Manchester City. Igjen ser det ut til å bli en duell mellom nettopp de to om ligatittelen, men Keïta bedyrer at de likevel kun har fokus på egne oppgaver.

– Vi ser ikke på Manchester City og hva de gjør. Vi fokuserer kun på oss selv. Det er noe treneren har drillet oss i. Nøkkelen er å vinne alle våre kamper og treneren tar seg av det som skjer med tanke på det større bildet, forklarer han.

På direkte spørsmål på om Liverpool-spillerne allerede nå ser en helg frem – mot neste helgs gigantoppgjør mot nettopp City – og har hatt samtaler om den svarer han imidlertid noe tvetydig.

– Vel, generelt så liker vi å tenke at det er det samme for oss uansett hvilket lag vi møter. Men kanskje City er litt annerledes siden det er sannsynlig at vi kjemper mot dem mot slutten av sesongen. Det kan hende vi behandler dem litt annerledes, men for nå så fokuserer vi på vår neste kamp, sier Naby Keïta – mannen som har spilt flere Premier League-kamper enn noen andre uten å noen gang tape.

Se Aston Villa-Liverpool lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!