Klopp frykter de ikke får spille videre i Ligacupen

– Vi ønsker ikke å bli ofre, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Liverpool er videre til Ligacupens kvartfinale etter å ha slått Arsenal 5-4 på straffer etter en utrolig kamp som endte 5-5 ved full tid.

Den neste runden spilles 17. eller 18. desember, noe som skaper problemer.

På den tiden er Liverpool i Qatar for å spille VM for klubblag. De røde går rett inn i semifinalen onsdag 18. desember, før finalen skal spilles tre dager senere.

Champions League-mesterne prioriterer å spille VM for klubblag fremfor Ligacupen.

– Om de ikke kan finne en ordentlig dato for oss, og da mener jeg ikke første juledag klokken tre, så kan vi ikke spille. Da går motstanderen vår videre. Vi ønsker ikke å bli ofre for dette problemet. Jeg tror mange fra Premier League hadde håp om at Arsenal skulle ta seg videre. Beklager, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Allerede 7. og 8. januar spilles den første runden med semifinaler i Ligacupen. Den andre semifinalen spilles tre uker senere.

Fra før har Liverpool fått utsatt Premier League-kampen mot West Ham lørdag 21. desember. Første kamp tilbake i Europa etter VM for klubblag er mot Leicester 26. desember.

– Dette er en problemstilling som Det engelske fotballforbundet ikke har vært kjent med de siste årene siden engelske lag ikke har vunnet Champions League på sju år. Det er et kjempeproblem for dem som setter opp terminlisten. De kan selvfølgelig ikke spille to kamper på samme dag, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Jeg tror at dette er to turneringer (VM for klubblag og ligacup) Klopp kunne klart seg uten. Det er et valg som må tas. Det ligger ikke i Liverpools hender. Det er en sjanse for at de må si fra seg kvartfinaleplassen i ligacupen.