Curtis (18) sendte Liverpool videre etter timålsfest

Den ville målfesten mellom Liverpool og Arsenal endte 5-5 og måtte avgjøres på straffer. Der trakk Liverpool det lengste strået.

Liverpool - Arsenal 5-5, 10-9 etter straffer, 4. runde i Ligacupen

Se kampreferat øverst!

I straffekonkurransen var det til slutt den 18 år gamle innbytteren Curtis Jones som sendte Liverpool til kvartfinale med scoring på den femte straffen. Da hadde Dani Ceballos misset sin straffe mot den unge Liverpool-keeperen Caoimhin Kelleher (20).

– Det var en vill kamp å være keeper i. Jeg hadde ikke tid til å blinke. Det er en drøm å vinne en straffekonk foran The Kop. Atmosfæren var fantastisk, jeg har aldri opplevd noe lignende, sa Caoimhin Kelleher til Skysports etter kampen.

– Måten vi håndterte alle tilbakeslagene på i denne kampen var helt utrolig. I dag har vi fem, seks, sju, åtte unge helter, som vil huske denne kampen for all framtid, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp i et intervju vist på Viasat 4 etter kampen.

På et tidspunkt ledet Arsenal kampen 4-2, men kollapset mot slutten.

Men før lagene kom til straffene, var det et fyrverkeri av en fotballkamp.

Begge lag stilte med et junior- og B-preg. 16 år gamle Harvey Elliott ble den yngste Liverpool-spilleren til å slå seg løs på Anfield-matten.

Martinelli-dobbel

Liverpool tok ledelsen da Arsenal-midtstopper Skhodran Mustafi laget selvmål etter seks minutter. Det vekket gjestene fra London, som utlignet ved Lucas Torreira etter 19 minutter. Den scoringen hadde nok blitt annullert av VAR, men det var det ikke på Anfield onsdag kveld. Torreira banket ballen i nettet fra kort hold.

Deretter var det 18 år gamle Gabriel Martinelli som var i fokus. Han viste seg først frem med to scoring, som snudde kampen og ga Arsenal 3-1-ledelse. Men så felte han Harvey Elliott i straffefeltet. James Milner scoret sikkert. Liverpool lå under 2-3 til pause.

Ti minutter etter pause var Milner i fokus, men da på grunn av en hårreisende svak pasning til egen keeper i straffefeltet. Ballen ble snappet av Ainsley Maitland-Niles, men den holdt på å gå utenfor. Da dukket ingen andre enn utskjelte Mesut Özil opp, hælet ballen bakover, slik at Maitland-Niles kunne score fra kloss hold.

Joe Willock jublet for 5-4-scoringen, men det holdt ikek helt inn for Arsenal.
Joe Willock jublet for 5-4-scoringen, men det holdt ikek helt inn for Arsenal. Foto: Jason Cairnduff

Målene bare rant inn

Målfesten fortsatte etter 58 minutter. Tidligere Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain klinket inn 3-4 med et nydelig langskudd. For en herlig kaoskamp!

Utligningen kom fra Divock Origi fem minutter senere. Belgieren vendte lekkert opp på 16-meter og banket ballen i nettet. En skikkelig klassescoring det også.

Men buffeten av lekre scoringer var langt fra tom. 20 år gamle Joe Willock dundret inn kampens niende mål med et langskudd som fikk hele Anfield til å måpe.

Og bare for å gi absolutt maks underholdning: Divock Origi utlignet med en volley på overtid og sikret straffesparkkonkurranse.

Og der fullførte Liverpool snuoperasjonen og kunne juble for kvartfinaleplass.