– Det er ikke noe spesielt å møte Vålerenga lenger

Stavanger Oilers' Tommy Kristiansen sender flere stikk til Vålerenga før torsdagens kamp.

Stavanger Oilers – Vålerenga kl. 17.55 på TV 2 Sport 2

Av 13 kamper har Stavanger Oilers vunnet tolv hittil i sesongen. Torsdag møter de Vålerenga på hjemmebane og lader opp med både halloweenpynt og tøff melding om motstanderne.

– De gjør det dårlig på hockeyen og enda dårligere på fotballen. Det er ikke noe spesielt å møte Vålerenga lenger, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen til TV 2.

Kristiansen mener at Vålerenga har mistet litt av piffen og at både fotball- og hockeylag fra Stavanger nå er bedre enn Oslo-klubben.

– Oilers mot Vålerenga har pleid å være en storkamp, det er vel fortsatt litt det?

– Jo, det er det, men jeg savner da Vålerenga hang litt med oss. Akkurat nå er de langt bak, men for all del – vi skal krige dem ned, sier Kristiansen dagen før kampen.

– Hva tror du er årsaken til at det ikke går på skinner der?

– Nei, det har jeg ikke noe svar på. Vi har et bedre lag, bedre enkeltspillere, vi er en bedre klubb og bedre enn dem på alle måter, sier han.

– Det bare å se på Viking, og de leverer bedre enn dem på fotballbanen også, så akkurat nå er det 1-0 til Stavanger.

I storform

Laget fra oljebyen havnet på tredjeplass i fjorårets liga og på sjetteplass året før, men i år er det tydelig at de tidlig har siktet seg inn på gullet og leder med ni poeng ned til Lillehammer på andreplass.

– Vi har et annet lag enn i fjor og har blant annet fått inn flere nye spillere. Jeg vil si at det er en del av nøkkelen til at vi har spilt så jevnt, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til TV 2.

– Hvilken betydning har Kissel, Kristiansen og Trettenes hatt etter at de kom tilbake til Oilers?

– De har hatt stor betydning, og de andre spillerne også.

– Det er et lagspill og alle har bidratt så langt. Kontinuiteten til spillet vårt har vært på et bra nivå.

– Jeg synes vi har en god driv i laget og det er lett å utvikle seg i et sånt miljø. Vi er en god gjeng som alle unner hverandre framgang. Vi pusher hverandre i treningshverdagen og akkurat nå går det veldig bra for oss, sier Oilers-spiller Mathias Trettenes.

Glad for å få kompisen med på laget

Flere spillere kan fortelle om god stemning i spillergruppa og Kristiansen er veldig fornøyd med å ha fått med Trettenes på laget.

– Han er en utrolig god hockey-spiller, faktisk for bra for å være i den ligaen her spør du meg. Vi får nyte det så lenge vi har han, sier Kristiansen.

30-åringen jobbet aktivt for å få Trettenes til klubben.

– Tommy Kristiansen prøvde å ringe deg og få deg til Oilers, var han avgjørende for at du signerte igjen?

– Jeg kjenner Tommy godt fra før og han er den spilleren du helst vil spille på lag med, så det er bare kjekt det. Vi snakker sammen mye og under sommeren trente vi sammen her, så det er klart at det er en faktor det at vi guttene snakket sammen hele sommeren, sier Trettenes.

Lik TV 2 Sporten på Facebook