– Akkurat nå sliter jeg med å se hva de prøver på

Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til tre strake seirer etter å ha våknet fra marerittet. TV 2s ekspert mener likevel det er altfor tidlig å friskmelde rødtrøyene.

Se Rashfords frispark-perle mot Chelsea i Sportsnyhetene øverst på siden.

Vinden blåser Ole Gunnar Solskjær i ryggen igjen etter en grusom periode i månedskiftet september-oktober.

Løftet startet mot Liverpool

Nordmannen tok ansvaret etter nederlaget for Newcastle på Merseyside og varslet at «han ville renske hodene» til spillerne. Det ser han ut til å ha klart. Fire kamper, tre seirer og én uavgjort er status etter landslagsoppholdet i midten av oktober.

– Det er merkelig, men det startet med kampen mot Liverpool hvor de ikke spilte noen bra kamp, men viste innsats, tæl, trøkk og stod opp mot det beste laget i England. Laget trekker i samme retning. Kampen mot Norwich var strålende, det var United der de skal være, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Rekken med gode resultater ble forlenget onsdag kveld i ligacupen med 2-1-seieren over Chelsea, som har vært i flytsonen den siste tiden. United lå lavt, hadde god kontroll og lot Chelsea trille ball, men var som alltid livsfarlige når bruddene kom og Marcus Rashford og Daniel James kunne bruke farten sin.

– Kreves mer av United

Men selv om Solskjær har gjort det godt i toppkampene mot Chelsea, Tottenham, Liverpool og Arsenal, mener Stamsø-Møller at det er altfor tidlig å friskmelde United, som kun har vunnet tre av ti kamper i Premier League denne sesongen.

– Det har gått fra bånn i bøtta til godkjent. Det finnes ikke noen i verden som kan si om dette er et blaff eller ikke, sier en skeptisk Stamsø-Møller.

– Jeg må innrømme at jeg ikke klarer å se et tydelig Solskjær-stempel på laget. De fungerer bra defensivt og spiller bedre - både individuelt, men også mellom spillerne. Det virker imidlertid fremdeles som mye går på instinkt mer enn ut fra planlagte mønster.

Spørsmålet om Solskjær er rett mann for jobben som United-manager dukket naturligvis opp samtidig som de svake resultatene og prestasjonene gjentok seg. Nå virker optimismen å være tilbake igjen.

– Jeg synes fortsatt at det kreves mer av United over tid før man kan si at han er rett mann for jobben. Jeg klarer ikke å si at han er mannen de bør satse på helt enda. Manchester City, Liverpool og Chelsea klarer alle å sette sitt eget spill. Det er ingen grunn til at United ikke skal klare det. Akkurat nå sliter jeg med å se hva de prøver på.

– Liker ikke det jeg ser

United ble det første laget til å ta poeng fra ligaleder Liverpool denne sesongen for to uker siden. Da tok Solskjær grep og la om til en fembackslinje, sendte spillerne ut på jakt etter ballen og fikk betalt. En god plan, men ...

– Jeg kjøper det at man legger plan fra kamp til kamp om hvordan man skal stoppe motstanderen, men jeg tror det er mye mer gangbart i lengden å skape sitt eget spill. Ja, man går på noen smeller i noen kamper mot toppklubbene, men da er sjansen større for å vinne mot middels gode lag som West Ham og Newcastle. Jeg liker ikke det jeg ser av United mot de dårligere lagene, sier Stamsø-Møller, som likevel peker på at bortekampen mot Norwich var av godt, gammelt United-varemerke.

Kampene kommer tett i ukene fremover og allerede lørdag venter Bournemouth på bortebane for United. Joshua King og Co. er ikke i form og har tre uavgjort og ett tap på de siste fire. Det kan passe United bra.

– Nå ser det også ut som det offensive flyter bedre, selv om Pogba ikke er med. Man har en god angrepsrekke i Martial, Rashford og James som man bør satse på og bygge videre på. Det gir fansen håp og tro på fremtiden, sier Stamsø-Møller.