MÅL-TØRST: Alexander Sørloth er brennhet i Tyrkia. Her fra Europaliga-kampen mot Getafe i forrige måned. Foto: JAVIER SORIANO / AFP)
MÅL-TØRST: Alexander Sørloth er brennhet i Tyrkia. Her fra Europaliga-kampen mot Getafe i forrige måned. Foto: JAVIER SORIANO / AFP)

Svarte på briljant vis etter Skrtel-stempling: – Jeg ble fly forbanna

Alexander Sørloth lot seg irritere av tidligere Liverpool-stjerne, men fikk den perfekte revansj.

– Det var veldig deilig med den scoringen, selv om det var ergerlig ikke å vinne kampen.

Og det er en spesiell grunn til at 2-2-scoringen i mandagens kamp var av det ekstra deilige slaget. Rett i forkant av hjørnesparket, som trønderen stanget i mål på overtid, fikk Sørloth hard medfart av den tidligere Liverpool-stopperen Martin Skrtel.

– I situasjonen før corneren plantet Skrtel knottene rett i baksiden av låret mitt. Jeg ble fly forbanna. Han kom opp i trynet mitt, og så skulle Gaël Clichy og Robinho blande seg, forteller Sørloth til TV 2.

Men den norske spissen svarte på best mulig vis da han scoret sitt sjette mål i sin niende ligakamp for Trabzonspor.

– Det var ekstra deilig ettersom det var Skrtel som markerte meg på corneren. Det ble en fin revansj, forteller en fornøyd trønder dagen etter 2-2-kampen.

Godt samarbeid med Sturridge
I oppgjøret mot Istanbul Basaksehir, der norske Fredrik Gulbrandsen startet for mostanderlaget, spilte Sørloth i en litt uvant høyrekant-rolle i 4-3-3. Nordmannen har allerede rukket å få en fin relasjon med sjernespissen Daniel Sturridge, som han ofte har figurert sammen med på spissplass.

– Det funker veldig bra. Han har god fotballforståelse og et veldig bra blikk. Han går ofte dypt i banen, og han er veldig flink til å se fremover og finne meg. Han ser etter meg hele tiden.

De siste sesongene har Sørloth levd et nomadisk fotballiv. Etter opphold i Danmark, England og Belgia, skal spissen nå tilbringe to sesonger i Trabzonspor på lån fra Crystal Palace.

– Det er greit med et toårslån. Jeg finner mer roen og slipper å tenke på flytting og den slags stress.

Det har også vist seg på banen. 23-åringen er toppscorer for klubben som for øyeblikket ligger som nummer fire i ligaen, to poeng bak Alanyaspor.

– Som lag hadde vi en kort periode hvor det gikk litt trått, men etter det har det gått veldig bra. Som spiss er man avhengig av at laget skaper sjanser. Nå føler jeg at jeg kan scorer hver gang jeg går på banen. Laget er i skikkelig form.

– Har aldri vært med på maken
Angriperen er også klar på at ligaen holder et godt sportslig nivå.

– De fleste lagene har gjerne tre-fire veldig gode spillere som er helt i europeisk toppsjikte. Ellers er det litt variert. Men alle topp seks-lagene er veldig gode. Det er bare å se på navnene i spillerstallene.

– Hvordan er de tyrkiske supporterne?

– Jeg har aldri vært med på maken til interesse. Det er helt sinnssykt. Spesielt i medgang, og da får man en enorm boost. Det gjør noe med deg når 40.000 gærne tyrkere skriker navnet ditt.

– Det er mye oppmerksomhet utenfor banen også. Men det er bare positivt så lenge det går bra. Alt har vært fryd og gammen så langt.

Samtidig legger ikke den utlånte Palace-spissen skjul på at det er annerledes å bo i Trabzon enn for eksempel London.

– Det er litt annerledes. London er kanskje det beste stedet man kan bo. Når man kommer hit er det mindre muligheter og litt færre ting å gjøre. Samtidig har vi stort sett hatt to kamper i uken til nå, så nesten all tid har gått til fotball.

– Merker du noe til den politiske situasjonen i landet?

– Nei, jeg har heller ikke hatt noe fokus på det. Jeg konsentrerer meg om fotball.

Tyrkia har i det siste fått mye oppmerksomhet etter landets militære offensiv i Syria. Det har også preget idretten i landet.

Trabzonspors neste kamp er på lørdag hjemme mot Goztepe.