Klopp med beroligende melding etter Salah-bytte

Mohamed Salah ble matchvinner da Liverpool snudde kampen mot Tottenham. Så ble han byttet ut med skade, men Jürgen Klopp avfeier at det er noe alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Liverpool-Tottenham 2-1

Ti minutter etter at han hadde scoret på straffe, ble Mohamed Salah sittende på gresset.

Han fikk tilsyn av Liverpools legeteam, som så ut til å undersøke ankelen hans. Det var også en ankelskade som holdt ham ute av kampen mot Manchester United. Storscoreren ble byttet ut øyeblikkelig, men klarte å gå av for egen maskin.

– Han strever her, Salah. Han er en veldig viktig spiller for Jürgen Klopp. Vi får se hvor alvorlig dette er – han ser ut til å gå greit, kommenterte Øyvind Alsaker.

Etter kampen kommer Klopp med en beroligende melding til Liverpool-fansen, men bekrefter at Salah fortsatt sliter med ankelen.

– Det er ikke helt en skade. Det er den gamle skaden som han bærer med seg. Alt er fint – han kan trene og alt, men det var en veldig intens kamp som varte i 95 minutter. Da begynte det å gjøre vondt. Men det er bare smerte, og ikke noe annet, sier tyskeren til TV 2.

Han påpeker at det uansett ga mening å bytte ut stjernespilleren, i og med at Liverpool måtte forsvare inn seieren.

– Da kan vi ikke bruke en spiller som ikke kan forsvare lenger. Vi tok den avgjørelsen, men det er ikke noe seriøst, understreker Klopp.

Marerittstart

Liverpool fikk en verst tenkelig start på kampen. Heung-Min Son skjøt i stolpen fra 20 meter, og Harry Kane nikket inn returen forbi en utspilt Alisson.

Da hadde det ikke engang gått ett minutt.

Midtveis i første omgang tok Liverpool fullstendig over, men forsøkene ble stoppet av Tottenhams keepervikar, Paulo Gazzaniga. Like etter pause utlignet Henderson for vertene.

Så, med drøyt et kvarter igjen av kampen, gikk Sadio Mané i bakken. Senegaleseren kom seg inn foran Serge Aurier, og ble tatt da Tottenham-backen skulle klarere. Dommeren pekte på straffemerket, der Salah fikk æren av å sende Anfield til himmels.

Med det nådde egypteren også en milepæl: 50 scoringer på Anfield. Det har han klart på bare 58 kamper. Roger Hunt er den eneste som har klart det på kortere tid (55 kamper).

– En superkamp

Til slutt var det ingen tvil om hvilket lag som dominerte på Anfield. Liverpool endte opp med å vinne skuddstatistikken 23-11, hvor 13 av avslutningene var på mål.

– Det var en superkamp. Jeg elsket det, dette var oss på vårt beste, sier Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

– Det beste med laget i dag, var at vi ikke ble påvirket i det hele tatt av målet. Vi ble ikke nervøse og holdt oss til planen, fortsetter tyskeren.

TV 2s ekspert ble mektig imponert over serielederen.

– Jeg synes dette var Liverpools beste kamp denne sesongen. De har brukt litt tid på å komme i gang, men likevel vunnet over Leicester og Southampton. Spiller de sånn som dette hele sesongen, tror jeg at de vinner, sier Simen Stamsø-Møller.

Liverpool har nå en luke på seks poeng til Manchester City. Den var enda større forrige sesong, men de røde ble felt av en rekke med uavgjortkamper. Erik Thorstvedt var spent før kampen på om uavgjortresultatet mot Manchester United ville påvirke dem.

– Spørsmålet ble da om de ikke klarte å vinne denne, så kunne det snike seg inn et eller annet. Men den tvilen parkerte de fullstendig, slår den tidligere Tottenham-målvakten fast.

– Levende vegg

Før scoringene hadde Liverpool prøvd, prøvd og prøvd å overliste Gazzaniga i Tottenham-buret. Salah, Roberto Firmino, Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold forsøkte i tur og orden, men uten å lykkes.

– Han har reddet den ene etter den andre. Han var en levende vegg de første 45 minuttene, sa Alsaker.

Gazzaniga er inne på Tottenham-laget som følge av Hugo Lloris' langtidsskade. Den argentinske målvakten har hatt status som reservekeeper seks av de sju siste sesongene, for henholdsvis Southampton og Tottenham.

Totalt endte 27-åringen opp med tolv redninger, noe som bare er to bak David de Geas Premier League-rekord.

– Når det flyter så bra som det gjør nå, nyter han hvert sekund og hver avslutning. Han har vært glitrende, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Etter hvilen fortsatte Gazzaniga å imponere. Innen det var gått to minutter, hadde han reddet to avslutninger – dog av det enkle slaget. Så var han svært nær å notere seg for en målgivende pasning, hadde bare Son scoret etter å ha rundet keeper.