Imponerende norsk innsats – men 17-åring stjal showet

To norske jenter innenfor topp seks da 17 år gamle Alice Robinson vant verdenscupåpningen.

OVERRASKET: 17 år gamle Alice Robinson sjokkerte verdenseliten og Mikaela Shiffrin. Foto: Joe Klamar

17 år gamle Alice Robinson fra New Zealand var dagens store overraskelse. Tenåringen klinket til og vant seks hundredeler foran storfavoritt Mikaela Shiffrin.

– For en sensasjon! sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

– Det er vanskelig å finne ord. Smilet til Shiffrin stivner. Hun er ikke vant til å tape.

17-åringen er juniorverdensmester i storslalåm, men deltok bare i sitt sjuende verdenscuprenn siden debuten for snart to år siden. Robinson fyller ikke 18 år før 1. desember, og går fremdeles på high-school.

– Jeg er sjokkert, sier 17-åringen selv etter bragden.

Og det ble også en svært god norsk dag.

Mina Fürst Holtmann (24) lå på en 5. plass etter førsteomgang og var på skuddhold til en pallplass.

KARRIEREBESTE: Mina Fürst Holtmann klinket til med en 4. plass i Sölden

Hun leverte en sterk 2. omgang, og kjørte inn til 2. plass, med fire løpere igjen i løypen. Det ble til slutt den sure 4. plassen for Holtmann.

– Det er fantastisk kjørt, sa ekspertkommentator Christopher Frankum.

Opp til franske Tessa Worley på 3. plass skilte det 49 hundredels sekund.

Det var likevel karrierebeste for 24-åringen og en stor opptur.

– Jeg finnes ikke skuffet. Ikke i det hele tatt. Hallo, jeg ble fire. Jeg hadde aldri forventet det i første rennet. Shit. Jeg er dritglad, sier Holtmann til TV 2.

Bergenske Maria Therese Tviberg kjørte seg på sin side opp fra en 26. plass til 6. plass etter en vanvittig andreomgang. Det var klart karrierebeste for Tviberg og omgangens sterkeste løp.

BESTE OMGANGSTID: Maria Therese Tviberg leverte en kanonomgang og kjørte seg opp til 6. plass.

– Jeg er dritfornøyd. Det er kult. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er litt målløs. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier en smørblid 25-åring fra Åsane til TV 2.

– For en sesongstart av de norske jentene, sa Mørtvedt.

Thea Louise Stjernesund (22) lå på en 8. plass etter førsteomgang, men falt kraftig på listene etter en skuffende andreomgang.

Marte Monsen kvalifiserte seg ikke for 2. omgang med sin 43. plass. Det gjorde heller ikke Kristina Riis-Johannessen deltok i sitt første verdenscuprenn på to år. Hun ble nummer 47.

Kristin Lysdahl kjørte ut i 1. omgang etter å ha havnet på innerski. Hun har blitt nummer åtte i de to siste sesongene i Sölden. Der var også der hun debuterte i verdenscupen med 51. plass i 2016.

– Det er skikkelig kjipt. Det er ikke dette jeg har trent for. Men det er en del av gamet, og det er ingenting jeg får gjort med det nå. Jeg velger å se fram mot neste renn, sa Lysdahl til NTB.