Leicester tangerte tidenes største seier i Premier League

Leicester knuste Southampton 9-0!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton - Leicester 0-9

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Southampton ble ydmyket med 0-9 for Leicester foran egne fans på St. Mary's.

Det er den største bortseieren i Premier League-historien. Det er også tangering av tidenes største seier i Premier League fra da Manchester United slo Ipswich 9-0 hjemme på Old Trafford i mars 1995.

– Det er nesten en kamp som kan gi avskjed på grått papir for Southampton-manager Ralph Hasenhüttl. De har bare ett poeng på hjemmebane denne sesongen, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Ayozo Pérez og Jamie Vardy scoret tre mål hver, mens Ben Chilwell, Youri Tielemans og James Maddison noterte seg for hver sin scoring. Southampton-spiller Ryan Bertrand ble utvist etter ti minutters spill.

– For en utrolig følelse! Det var en utrolig kamp. Vi kunne ikke bedt om mer. Vi viste en topp lagånd, og vi holdt det gående til kampslutt. Det var en fantastisk kveld for alle, sier Pérez til Sky Sports.

Dette var også Southamptons største tap på hjemmebane noensinne. De har aldri tapt med mer enn seks mål på eget gress.

– Leicester gjorde det umulige mulig da de vant Premier League i 2016. Nå er de i ferd med å ta steget tilbake i toppen, sier Kasper Wikestad.

Med 9-0 går Leicester opp på andreplass før resten av runden spilles. Det er fem poeng opp til serieleder Liverpool, som møter Tottenham søndag.

– Leicester er der oppe for å bli. De legger definitivt press på lag som Chelsea, Arsenal, Tottenham og Manchester United, kommenterer Wikestad.

Southampton ligger på 18. plass med åtte poeng etter ti kamper.

– Det var en pinlig kamp. Det var et mareritt, spesielt når vi spilte på hjemmebane. Det var ikke godt nok, og det var en av de dårligste kampene siden jeg kom til klubben. Vi skal gå gjennom hele kampen fra start til slutt i morgen, sier Southampton-spiller Nathan Redmond.