Tror Haaland kan bli solgt allerede i januar

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror RB Salzburg selger Erling Braut Haaland (19) når de får mest mulig penger for ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Haalands to mål i videovinduet øverst!

Erling Braut Haaland fortsetter å bøtte inn mål i Champions League. Med seks mål på tre kamper er han turneringens toppscorer.

19-åringen fra Bryne er også den første noensinne til å score seks mål på sine tre første kamper i Champions League.

Nå lurer de fleste på hva som blir neste stoppested for brennhete Haaland. TV 2s ekspert Erik Thorstvedt tror spissen kan bli solgt når overgangsvinduet åpner januar.

– Det kan være noen benytter sjansen i januar til å gå først inn, for så å la ham spille i Salzburg ut sesongen og komme til sommeren, mener Erik Thorstvedt.

– Salzburg er en selgende klubb

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror mange er ute etter Haaland.

– Sånn som han scorer nå i Champions League og Østerrike, er det ikke en klubb i Europa som ikke er interessert. Han kommer til å koste mye penger. Det kan godt være han forsvinner til sommeren, kanskje også i januar med at han spiller ut sesongen for Salzburg. Vi har solgt Martin Ødegaard til Real Madrid og gjør det bra på utlån i Real Sociedad. Haaland kan bli den neste norske som går til en av de virkelig store klubbene i verden, sier Mathisen.

Thorstvedt påpeker at Salzburg er villige til å lytte til bud på Haaland.

– Salzburg er en selgende klubb, og de kommer til å selge når de får mest mulig penger. Hvis det er neste sommer at de får mest penger for ham, kommer de til å selge da, sier den tidligere Tottenham-målvakten.

– Selv om han spiller på det beste laget i Østerrike, vil han tiltrekke seg oppmerksomhet fra de største klubbene i Europa. Kommer det et kjempebud til sommeren, vil de selge. Det er sånn de driver klubben, sier Mathisen.

Haaland roses for klubbvalget

Mathisen mener Haaland traff perfekt med klubbvalget da han ble solgt fra Molde i fjor. Også da var flere av Europas største klubber interesserte.

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen mener Haaland må tenke seg nøye om også før det neste klubbvalget.

– Det neste steget er også veldig viktig. Han må finne ut av hvordan fotball klubben spiller, hva de tenker for ham videre og hvor mange andre spisser de har i troppen, for han er fortsatt ung, sier Gulbrandsen.

Alt hysteriet rundt Haalands kanonform virker ikke å gå inn på ham.

– Det er det siste jeg tenker på, sier han til Viasport Fotball.

Nylig ble Haaland koblet til Real Madrid av den spanske storavisen As.