DØDE: Patrick Day døde etter skadene han pådro seg i kampen mot Charles Conwell.
DØDE: Patrick Day døde etter skadene han pådro seg i kampen mot Charles Conwell. Foto: Jon Durr

Bokseren Patrick Day (27) døde av hodeskadene

Patrick Day ble bare 27 år gammel.

Lørdag tapte Day på knockout mot Charles Conwell (21).

Der ble Day liggende i flere minutter flør han fikk hjelp av medisinsk personell. Bokseren ble fraktet til sykehus i Chicago etter kampen. Der ble han operert.

Siden lørdag kveld har Day ligget i koma. Onsdag døde han av skadene.

Day ble 27 år gammel.

Det var Lou DiBella, promotøren til både Day og Conwell, som onsdag bekreftet dødsfallet.

– Det er vanskelig å bortforklare eller forsvare farene ved boksing på en dag som denne, skriver DiBella på hjemmesiden sin.

– Patrick trengte ikke å bokse. Han kom fra en fin familie, han var smart, utdannet, hadde gode verdier og andre muligheter til å tjene til livets opphold. Han valgte å bokse, vel vitende om risikoen alle boksere står overfor når han eller hun går inn i ringen. Patrick elsket boksing. Det er slik han inspirerte folk, og det var noe som fikk ham til å føle at han levde, skrev DiBella videre.

På mandag la Conwell, Days motstander, ut et åpent brev på Instagram. Der skrev han at han aldri hadde ment å skade Day, og at han vurderte å slutte med boksing etter hendelsen.

– Jeg har bedt så mange ganger for deg. Jeg har felt så mange tårer fordi jeg ikke kan se for meg hvordan min familie og mine venner ville følt. Jeg ser deg overalt hvor jeg går, og det eneste jeg hører er vidunderlige ting. Jeg har tenkt på å slutte med boksing, men jeg vet at det ikke er noe du vil. Jeg vet at du var en ekte fighter, så jeg bestemte meg for ikke å gjøre det. Nå skal jeg kjempe for å ta verdensmester-tittelen. Det gjør jeg fordi du hadde ønsket det. Det skal jeg bruke som motivasjon hver dag, skrev han.

Day føyer seg inn i rekken av boksere som har måttet bøte med livet etter kamp. Han er den tredje profesjonelle bokseren som dør av hodeskader i 2019.