Christine (19) skinte i overraskende seier

Storhamar tapte sesongens første eliteseriekamp i håndball da Fana gjestet Hedmark onsdag kveld. Bortelaget vant overraskende 27-26.

Christine Karlsen Alver, her i aksjon for Norge, storspilte for Fana mot Storhamar. Foto: Stian Bye Høgsveen/Norges Håndballforbund

Få hadde ventet at Fana skulle ha sjanse mot et Storhamar-lag som hadde åpnet sesongen med seks strake seirer.

Men anført av 19-åringen Christine Karlsen Alver gikk Fana rett i strupen på storlaget.

Gjestene ledet flere ganger med to og tre mål i første omgang, og de fikk med seg en 16-15-ledelse til pause. I starten av annen omgang scoret Fana tre på rappen, og det la mye av grunnlaget for sjokkseieren.

Samtidig ble det spenning helt til siste kast. Storhamar reduserte to ganger på slutten, og Fana tok timeout 37 sekunder før slutt. Gjestene klarte å holde unna og vant med ett mål.

Alver scoret åtte mål for Fana og ble med det mestscorende i kampen. For Storhamar scoret Ellen Marie Folkvord seks ganger.

Samtidig tok tabelltreer Byåsen en oppskriftsmessig seier hjemme mot Gjerpen. Patrycja Swierzewska ble toppscorer for vertene med sju mål i 28-14-triumfen.

Dermed er Byåsen oppe på samme poengsum som ligatoer Storhamar; tolv poeng fra sju kamper.

Vipers slo Molde 33-24 på bortebane, mens Fredrikstad og Tertnes spilte uavgjort 34-34.