PÅ TYSK: Henrik Kristoffersen har på grunn av sine gode tysk-kunnskaper blitt en publikumsfavoritt i både Østerrike og Sveits. Han har vært gjest på talkshowet «Sport & Talk aus dem Hangar-7» tidligere også.
PÅ TYSK: Henrik Kristoffersen har på grunn av sine gode tysk-kunnskaper blitt en publikumsfavoritt i både Østerrike og Sveits. Han har vært gjest på talkshowet «Sport & Talk aus dem Hangar-7» tidligere også. Foto: ServusTV

Kristoffersen med sjarmoffensiv: – Jeg er litt østerriker

Henrik Kristoffersen røpet super-G-planer på østerriksk talkshow.

Mandag var Henrik Kristoffersen gjest på det østerrikske talkshowet «Sport & Talk aus dem Hangar-7» for å snakke om den kommende alpintsesongen.

– Selvfølgelig vil jeg være med å kjempe om verdenscupen sammenlagt, men veien dit er ikke lett. Forrige sesong gjorde jeg den feilen at jeg tenkte for mye på verdenscupen sammenlagt. Denne sesongen endrer jeg fokuset: Jeg vil kjøre fort, vinne mye - og først da kan jeg begynne å tenke på verdenscupen sammenlagt, fortalte Henrik til talkshowverten Andreas Gröbl.

Kjører kombi også i år

Men selv om sjansene til å vinne verdenscupen sammenlagt har økt med Marcel Hirscher ute av bildet, kunne Kristoffersen også understreke hvor morsomt det har vært å konkurrere mot en av tidenes beste.

– Det kuleste er å vinne når den beste er med. Når vi møtes i Sölden er ikke den beste med. Men når sesongen er over, finnes det en ny nummer èn, sa han.

I talkshowstolen kom det også fram at 25-åringen skal trene super-G og utfor i Copper Mountain i Colorado, og hvis alt går etter planen kjører Kristoffersen kombinasjonen i Hinterstoder på TV 2

Forrige sesong ble Kristoffersen nummer 16 i Bansko-kombinasjonen, mens super-G-debuten ble avlyst.

Mye kan tyde på at Kristoffersen fortsetter å utforske super-G/superkombinasjon denne sesongen, også fordi hovedkonkurrent Alexis Pinturault har sin x-factor i kombinasjon. Hovedfokuset ligger riktignok på slalåm og storslalåm.

– Mer kjent i Østerrike

Om litt over en uke møtes teknikk-eliten til premiere i Sölden. En premiere litt på hjemmebane for Kristoffersen:

– Jeg bor i Salzburg og er rett og slett litt østerriker. Det er flere som kjenner meg igjen i Østerrike enn i Norge, og jeg kommer helt sikkert til å bli i landet ut karrieren, sa Henrik med glimt i øyet.

TV 2 sender sesongåpningen i Sölden helgen 26-27 oktober.