SKADET: Dragos Grigore måtte gi seg 38 minutter ut i borteoppgjøret mot Færøyene.
SKADET: Dragos Grigore måtte gi seg 38 minutter ut i borteoppgjøret mot Færøyene.

Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge

Rumenerne sliter på banen, men kan glede seg over at 30 000 barn vil lage lyd på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Romania-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag fra kl. 20.00

Romania lurer på hvem som skal spille midtstoppere mot Norge etter at førstevalgene Vlad Chiriches og Dragos Grigore er ute med skader.

Norge har fått flere forfall på stopperplass, men rumenerne sliter verre. Det pågår en hissig diskusjon om hvem som bør få plassene i midtforsvaret, og Andrei Burca (Cluj) og Iulian Cristea (Steaua Bucuresti) er kalt inn i troppen.

Øvrige stoppere i troppen er Ionut Nedelcearu (Ufa), Adrian Rus (Vidi) og Alin Tosca (Gaziantep). De fleste er enige om at Nedelcearu må spille, men det krangles vilt om hvem som bør bli hans makker i kampen.

Ga seg etter krangel

Romanias landslagssjef Cosmin Contra, som i sin tid spilte sammen med Dan Eggen i Alavés' forsvarsfirer, har gjennom kvalifiseringen endret mye i laget fra kamp til kamp og brukt hele 33 spillere. Denne gang er han tvunget til å endre.

Målvakten Ciprian Tatarusanu er helt alene om å ha spilt hvert minutt av alle Romanias sju EM-kvalifiseringskamper. Spissen George Puscas er den eneste andre som har startet alle kampene.

Cristian Sapunaru kunne ha løst stopperkrisen, men han kranglet med Contra etter bortekampen mot Norge (2-2) i juni og ga seg på landslaget.

Blant alternativene er Adrian Rus, som kom inn da Chiriches ble skadd mot Færøyene lørdag. Han og Nedelcearu har spilt sammen på U21-landslaget.

Sannsynlig rumensk lag (4-2-3-1): Ciprian Tatarusanu – Romario Benzar, Ionut Nedelcearu, Adrian Rus, Nicusor Bancu – Razvan Marin, Mihai Bordeianu – Mihai Deac, Nicolae Stanciu, Ionut Mitrita – George Puscas.

Ikke tomme tribuner likevel

30.000 barn under 14 år slipper inn på stadion når Norge møter Romania i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i Bucuresti.

– Det stemmer, vi tillater at barn får se kampen, og vi kommer til å ha rundt 30.000 barn på tribunene, forteller Romanias media-ansvarlig Catalin Popescu til Nettavisen.

Romania ble først nektet å ha supportere på tribunen som straff for dårlig oppførsel i kampene mot Spania og Malta.

Arena Nationala i Bucuresti har en tilskuerkapasitet på 55.000. Ifølge forbundet er det barn under 14 år, i grupper på ti og ti og ledsaget av en voksen, som får lov å slippe inn. I tillegg vil det være noen få hundre norske supportere på tribunen.

TV 2 får opplyst at en rekke aldersbestemte fotballag stiller opp for å støtte hjemmelaget.

– Jeg hørte noe om at det er lov å ha med seg barn, så vi håper jo at det kommer noe folk. Men det eneste fokuset vårt er at vi skal vinne den fotballkampen, sier Markus Henriksen.

(©NTB)