Superinnbytter scoret etter 21 sekunder og sendte Polen til EM

Przemyslaw Frankowski scoret sitt første landslagsmål etter bare sekunder da Polen slo Nord-Makedonia 2-0 og tok seg videre fra EM-kvalifiseringen.

Se målet i videovinduet øverst på siden.

Fram til Chicago Fire-proffen Frankowski kom på banen hadde Polen stanget lenge uten å få nettkjenning på hjemmebane i Warszawa. Blant annet hadde Piotr Zielinski hamret ballen i tverrliggeren før pause, men det ville seg ikke helt for vertene som trengte seier for å være sikret EM-billett.

I det 74. minuttet skulle det endelig lykkes. Frankowski hadde vært på banen i 21 sekunder da han tuppet ballen forbi keeper Stole Dimitrievski etter at Robert Lewandowski hadde dempet en utsøkt langpasning fra Grzegorz Krychowiak.

Scoringen førte til at polakkene ristet av seg nervøsiteten og fortsatte å angripe. En annen innbytter, Napoli-spissen Arkadiusz Milik, satte inn 2-0 med et flott langskudd etter 79 minutter. Det var hans første landslagsmål siden november i fjor.

Seieren gjør at Polen topper EM-kvalifiseringens gruppe G med 19 poeng etter åtte runder. Østerrike har 16 poeng, mens Slovenia og Nord-Makedonia har 11 og dermed fortsatt mulighet til å ta seg til EM.

Samtidig tok østerrikerne et langt steg mot neste års mesterskap da de slo Slovenia 1-0 på bortebane søndag. Der scoret Stefan Posch kampens eneste mål etter 20 minutter.

Også Russland sikret seg EM-billett søndag etter 5-0-seieren over Kypros.