Jarstein: – Jeg føler jeg kunne gjort noe bedre

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (34) gikk mot en tøff lørdagskveld, men han ble reddet av Joshua King i 1-1-kampen mot Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saúl Ñíguez dro til fra 17–18 meter like etter pause, men skuddet var ikke bedre enn at Jarstein på sitt beste greit hadde fått tak i ballen. Nå traff den bakken og gikk over venstrearmen til telemarkingen og inn.

– Nå føler jeg at selv om jeg ikke så utgangen, så kunne jeg gjort noe bedre der. Det er vanskelig å si. Jeg føler jeg kunne gjort noe bedre, enkelt og greit. Det er bittert, jeg følte meg bra i dag. Det er litt surt, sier Jarstein til TV 2.

Norge var for fullt med i kampen. Spesielt mot slutten hadde Spania nok med å forsvare sin ledelse. Det klarte de ikke. King utlignet på straffespark på overtid.

– Det viser hvor kald han er, det er ikke bare bare å ta straffe på overtid mot Spania. Det er klart det var en veldig god følelse å se den gå inn, det var så vidt jeg turte å se.

– Hvordan er det å stå bakerst der og se på?

– Det er nervepirrende, rett og slett.

– Kan bli viktig

Jarstein er stolt av prestasjonen det norske landslaget leverte mot Spania.

– Jeg føler vi gjorde en veldig, veldig god kamp. Det er fullt fortjent at vi får ett poeng, og jeg synes egentlig det er litt surt at vi ikke får tre. Men det kan bli viktig det ene poenget,

Jarstein har sluppet inn sju mål på sine seks siste landskamper. Fire av disse har kommet på Ullevaal stadion.

Han spilte i 3-3-kampen mot Sverige i mars.

Jarstein (Hertha Berlin) har i flere sesonger vært en av de aller beste keeperne i tysk Bundesliga. På landslaget er det ikke snakk om hvem som er førstevalget i hans posisjon.

Håp

Da Spania vant 2-1 i Valencia i mars, spilte Jarstein meget godt. Men han var irritert etterpå, blant annet fordi han forårsaket et straffespark.

Norge spiller borte mot Romania tirsdag. I november venter kamper mot puljens to svakeste lag, Færøyene og Malta.

Det blir også avslutningen på EM-kvalifiseringen. Uavgjort mot Spania gjør at Norge fortsatt har en viss mulighet til å komme seg til EM via kvalifiseringen.

Likevel er UEFAs nasjonsliga neste år trolig det beste norske håpet. Der er Norge klar for semifinale på sitt nivå. Seier i den kampen og «finalen» gir EM-billett.

Hvem som eventuelt blir norske motstandere i disse kampene, er foreløpig ikke klart.

(©NTB/TV 2)