SAMMEN PÅ TOPP: Daniel Sturridge og Alexander Sørloth under Europaligakampen mot Getafe forrige måned.
SAMMEN PÅ TOPP: Daniel Sturridge og Alexander Sørloth under Europaligakampen mot Getafe forrige måned. Foto: Javier Soriano/AFP

Sørloth stråler med tidligere Liverpool-spiss som partner

– Det er ikke noe stjernenykker, sier Alexander Sørloth om sin nye angrepsmakker i tyrkisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sju kamper inn i sesongen i den nye tilværelsen i tyrkisk fotball smiler livet til Trabzonspor-angriper Alexander Sørloth.

Trønderen strutter av selvtillit inn mot de to TV 2-sendte EM-kvalikkampene mot Spania og Romania de kommende dagene, og det er kanskje ikke så rart med tanke på helgens prestisjetunge seier i «Svartehavsderbyet» mot Rizespor.

– Det var helt strålende. Det var jo det første ordentlige derbyet mitt i Tyrkia. Det var kjempeartig å være med på, og det var jo forhold som ikke var egnet til å spille fotball på. Det var bare krig hele kampen, og da er det ekstra deilig å vinne, sier trønderen til TV 2.

Sørloth scoret selv først 1-1-målet før han deretter leverte målgivende pasning til matchvinnerscoringen til angrepskollega Anthony Nwakaeme i sluttminuttene. Den scoringen gjør at hans nye klubb er nummer tre på tabellen, kun to poeng bak overraskelseslaget Alanyaspor som topper Süper Lig.

Sturridge som spisspartner: – En fantastisk venstrefot

23-åringen har allerede funnet veien til nettmaskene fire ganger i sin nye liga etter utlånsavtalen fra Crystal Palace i sommer, men han er langt ifra den eneste med Premier League-bakgrunn i klubben. John Obi Mikel, først og fremst kjent fra Chelsea og Lyn, styrer nemlig midtbanen, mens man i angrepsrekkene finner rutinerte Daniel Sturridge, som signerte i slutten av august.

1. Adis Jahovic, Malatyaspor 7
2. Papiss Cissé, Alanyaspor 6
3. Enzo Crivelli, Basaksehir 5
4. Patrick Twumasi, Gaziantep 4
4. Farouk Miya, Konyaspor 4
4. Alexander Sørloth, Trabzonspor 4

Engelskmannen kom rett fra innbytterbenken og fôret angrepsmakker Sørloth det nevnte 1-1-målet i helgens kamp, og en farlig angrepsrekke kan være i emning.

– Det ble jo veldig bra sist kamp nå. Han spilte litt ute til høyre, og da fikk han litt rom og kunne slå innlegg. Da vet vi at han har en fantastisk venstrefot, så da var det bare å plassere seg i boksen. Han traff jo meg rett på hodet, så det var strålende, forteller Sørloth.

– Ikke noe stjernenykker

Sturridge har 218 kamper og 76 mål i Englands øverste divisjon og har representert klubber som Liverpool, Chelsea og Manchester City. 30-åringen har også 26 landskamper for England og har vunnet både Premier League og Champions League, men holder tilsynelatende beina godt plantet på jorden allikevel.

– Han er en helt vanlig fyr. Han er kjempetrivelig med alle og prater med alle, så det er ikke noe stjernenykker. Jeg har møtt ganske mange store nå, men jeg har ennå til gode å møte noen som har skikkelige stjernenykker og tror at de er noe mer enn hva de er, sier en blid og offensiv Sørloth.

Lørdag håper han å spille en rolle når motstandere som også har vært med på mye står på motsatt banehalvdel på Ullevaal. Og spanske spillere som har spilt viktige kamper gjennom hele karrieren, kan kanskje komme til å undervurdere et norsk lag på poengjakt i Oslo.

– Det er det beste hvis de gjør det, men vi er nødt til å bare gå utpå der og ikke vise dem for mye respekt. Vi må tørre å spille fotball. Det er levbart med ett poeng, og så får vi satse på tre, sier Sørloth.

Se Norge-Spania på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 20.30 lørdag.

Allerede fra kl. 18.55 kan man lade opp til kampen sammen med B-laget Marius Skjelbæk, Jesper Mathisen og Simen Stamsø Møller på tv2.no.