Bekreftet: Therese Johaug stiller i NM i terrengløp

Therese Johaug (31) får motstand av blant andre langrennskollega Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32) under søndagens NM i terrengløp lang løype i Frognerparken.

GOD OGSÅ MED JOGGESKO: Therese Johaug under en løpeøkt i Frankrike sammen med landslaget tidligere i år. Foto: Berit Roald
GOD OGSÅ MED JOGGESKO: Therese Johaug under en løpeøkt i Frankrike sammen med landslaget tidligere i år. Foto: Berit Roald

Johaug er med i startlistene til arrangørklubben Sportsklubben Vidar.

Johaug og Jacobsen er de to eneste landslagsløperne i langrenn som stiller i kvinnenes seks kilometer lange løype i hovedstaden.

– Hun ser dette som et morsomt innslag i sesongoppkjøringen. 10.000-meteren under NM på Hamar ga mersmak, og hun har noen tanker om å prøve seg på løping når det passer sånn. Dette blir en fint avbrekk fra den normale treningen, sier Johaugs manager Jørn Ernst til NTB.

Therese Johaug vant 10.000-meteren på bane i NM i ren utklassingsstil. I Frognerparken utfordres hun blant andre av fjorårsvinner Sigrid Jervell Våg.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ville ha vært favoritt om hun hadde stilt til start, men 29-åringen har ferie etter VM i Qatar.

I klassen for menn skal langrennslandslagets Didrik Tønset forsøke å forsvare NM-gullet han tok i lang løype i Bratsberg i Trondheim i fjor.

Også flere sterke orienteringsløpere er på startstrek. Høstens kongepokalvinner, Andrine Benjaminsen, stiller opp og har ambisjon om å utfordre Therese Johaug.

Junioren Kasper Fosser tok sølv på langdistansen under VM i orientering i sommer og er med i helgen. Han får selskap av andre orienteringsnavn som Trond Einar Moen Pedersli og Einar Melsom.