HAR TROEN: Lars Lagerbäck mener Spanias styrke også kan være en svakhet.
HAR TROEN: Lars Lagerbäck mener Spanias styrke også kan være en svakhet. Foto: Terje Pedersen

– Jeg har aldri tapt hjemme mot Spania

Lars Lagerbäck er optimist før møtet med den suverene gruppelederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Spania på TV 2 lørdag fra kl. 20.30

Tålmodighet i forsvarsspillet. Det er Lars Lagerbäck beskjed til den norske troppen før helgens kvalikkamp mot Spania.

Svensken liker godt å møte antatt bedre nasjoner.

– Jeg har sagt til spillerne at ingenting er umulig. Jeg har faktisk aldri tapt hjemme mot Spania. Jeg har møtt dem to ganger, og det har blitt én seier og én uavgjort, sier Lagerbäck.

Landslagssjefen mener Spanias styrke også kan være en svakhet.

– Det er et veldig offensivt balansert lag. De har ikke dårlige defensive spillere, men spillestilen er offensiv. Vinner vi ballen på de riktige stedene, har vi en god mulighet til å såre dem, sier han.

– Vet ikke hvorfor Zlatan går ut med dette nå

Svensken har fått med seg Zlatan Ibrahimovics antydning om at spillere med innvandrerbakgrunn blir tilsidesatt på det svenske landslaget. I et eksklusivt intervju med svenske Expressen, i forbindelse med avdukingen av Zlatan-statuen i Malmö tirsdag, reagerer Zlatan på det han mener var forskjellsbehandling da Janne Andersson tok ut sin første landslagstropp.

– Hvor mange med en annen bakgrunn var med? Det var ingen. Ingen! Så fikk han spørsmålet. Da «baiset» han på seg. På den andre samlingen tok han med andre for at det skulle bli politisk korrekt. Det var det som skjedde, sier Ibrahimovic.

Lagerbäck vil ikke kaste seg inn i debatten.

– Det er Zlatans opplevelse. Jeg har ikke 100 prosent oversikt over den svenske troppen. Jeg vil tro det er uavgjort mellom Zlatan og Janne Andersson. Det er mange spillere som har innvandrerbakgrunn nå også. Jeg vet ikke hvorfor Zlatan går ut med dette nå. Det er nok mer en Zlatan-overskrift, sier han.

Spillerne i den svenske troppen forstår ikke Zlatan kritikk.

– Jeg ser det som selvsagt at man tar ut de beste tilgjengelige spillerne. Jeg har ikke tenkt i andre baner. Det hadde vært veldig merkelig om som landslagssjef ikke tar ut de spillerne man synes er best, sier Sebastian Larsson ifølge Aftonbladet.

– Når jeg ser troppen interesserer jeg meg ikke for hva du heter til etternavn, legger han til.

Robin Quaison kjenner seg heller ikke igjen i Zlatan-kritikken.

– Jeg tror og håper det ikke er slik. Jeg har innvandrerbakgrunn, og jeg er her. Det er hans mening og hva han synes. Han har rett til å si hva han vil og tenker, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, sier Quaison.

Lagerbäck hadde et godt forhold til den svenske superstjernen da han var landslagssjef for Sverige.

– Alle forandrer seg. Han forandret seg som person. Det dukker opp hierarkier i grupper, bevisst eller ubevisst. Jeg hadde en positiv opplevelse av Zlatan. Jeg synes vi hadde et godt forhold. For min del fungerte det bra med han i laget, sier Lagerbäck.

Svensken sier han og Zlatan hadde gjensidig respekt for hverandre.

– Jeg har fått veldig lite kritikk av Zlatan i ettertid. Han var ikke spesielt kritisk i tiden vi hadde sammen på landslaget. Jeg opplevde at vi fikk en god relasjon og gjensidig respekt for hverandre. Jeg tror ikke han likte alle avgjørelser jeg tok. Eller det vet jeg at han ikke gjorde. Men sånn er livet noen ganger. Det er godt gjort å være populær hele tiden om man leder en gruppe mennesker, sier Lagerbäck.

Normann nærmere startplass

Landslagssjefen fikk også spørsmål om utviklingen til Martin Ødegaard (20) i Real Sociedad. Han tror Real Madrid liker det de ser.

– Han bør være aktuell for en større Real Madrid-tropp ut fra det han har prestert, men jeg er ikke Real Madrid-trener. Jeg kjenner ikke troppen skikkelig. For meg er han en internasjonal spiller. Han har spesielt utviklet seg uten ball, sier Lagerbäck.

Også Mathias Normanns (23) utvikling i Rostov gleder svensken.

– Jeg oppdaget ham i vinter. Han gjør gode kamper i Rostov og har fått en sentral rolle der. Han er god teknisk, og han er sterk fysisk. Han er en god allroundspiller. Han blir mer og mer aktuell for spilletid hos oss. Så bra er han nå, sier han.