FIS har hatt høstmøte i Zürich i helgen, og bestemt at den alpine kombinasjonen skal endres foran sesongen 2019/2020.

Til nå har det vært slik at resultatetene etter fartsdelen av kombinasjonen snus på hodet og blir startrekkefølgen i slalåmdelen.

I praksis har det betydd at dersom Kjetil Jansrud vinner fartsdelen, starter han sist i slalåmdelen - og må stri med oppkjørte løyper.

Nå skal i stedet resultatene fra fartsdelen være lik som startrekkefølgen i slalåmen.

Jansrud positiv

Kjetil Jansrud har tidligere ment at FIS har neglisjert kombinasjonen, og ikke tatt nok hensyn til at sporten har utviklet seg.

– Dette er en spennende endring som jeg tror vil jevne ut fordelen teknikk-kjørerne har hatt på fartsløperne i kombinasjonen. Jeg synes fortsatt at disiplinen er blant dem vi må ta vare på, sier han til TV 2.

– Samtidig skal det sies at alle, utenom èn, kombinasjon kjøres som en superkombinasjon (super-G/slalåm), så der tipper vi mot andre siden igjen. Men jeg gleder meg til å prøve, legger han til.

NOSTALGI: Norsk storeslem i alpin kombinasjon i Hafjell. Vinner Lasse Kjus (midten), sølvvinner Kjetil Andre Aamodt (t.v.) og bronsevinner Harald Chr. Strand
NOSTALGI: Norsk storeslem i alpin kombinasjon i Hafjell. Vinner Lasse Kjus (midten), sølvvinner Kjetil Andre Aamodt (t.v.) og bronsevinner Harald Chr. Strand Foto: Hansen, Pål

Norsk paradegren

Kombinasjonen har vært en suksess-disiplin for norske alpinister i en årrekke.

Nordmenn husker Kjetil Andre Aamodts kombinasjonsgull i OL i Salt Lake City, Aksel Lund Svindals kombinasjonsgull i VM i Garmisch, og ikke minst tapetseringen av kombinasjonspallen under OL på Lillehammer, da Lasse Kjus slo Aamodt og Harald Christian Strand Nilsen.

TV 2 sender kombinasjonsrenn fra Altenmark-Zauchensee, Wengen, Crans Montana og Hinterstoder denne sesongen.