Pallplassen glapp for skuffet Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen (19) løp inn til 4. plass på 1500 meter. Etterpå var han helt knust over egen innsats.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se innspurten i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Det var en forrykende fart i feltet fra start. 19-åringen la seg et stykke bak i feltet og sparte kreftene til sisterunden.

Men unggutten ble en smule stengt på oppløpet og havnet på 4. plass med tiden 3.31.70.

– Jeg er ekstremt skuffet. Jeg blir slått av folk jeg springer i ring rundt på trening, sa han, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Resultatet er helt tragisk. Jeg må dra hjem og ta meg sammen. Jeg må kalle en spade for en spade og si at dette mesterskapet har vært tragisk fra min side, sier en svært kritisk 19-åring til NRK.

Skuffelsen hadde ikke lagt seg i møte med TV 2.

– Det var ikke bare 4. plassen som var bitter. Dette var det verste jeg har vært med på. Det er bånntragisk. Helt håpløst.

– Jeg må være så ærlig og si at jeg har underprestert ekstremt mye. Jeg har følt meg bra i samtlige løp – vi har gjort mye rett –, men det er ingenting annet jeg kan gjøre enn å være ekstremt skuffet og samtidig være takknemlig for de som heier på og velger å se på hjemme. Jeg er enda mer skuffet av den grunn at jeg ikke klarer å prestere.

– Jeg er tom for ord, og de ordene jeg har er bare negative. Jeg presterer ikke. Jeg føler meg bra, men sitter igjen med ingenting.

Storfavoritt Timothy Cheruiyot (23) leverte et kanonløp og vant VM-gull foran Taoufik Makhloufi og Marcin Lewandowski.

Kenyaneren overrasket alle ved å ta teten umiddelbart og dra ifra. Han fikk kun med seg landsmann Ronald Kwemoi.

Cheruiyoot gikk etter hvert solo og ledet fra start til mål. Han vant på tiden 3.29.26.

Frustrert Gjert hyller Jakob

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var både stolt – og en smule frustrert etter målgang.

– Det ble vanskelig. Jeg vil helst ikke si for mye. Alle kan jo se at dette er spinnhakkande gale. Spinnhakkande gale. Men sånn er det. Jeg tror vi skal være stolt over det vi har gjort her.

– Det Jakob gjør her er godt nok for medalje i absolutt alle sammenhenger. Også i min bok. Det viser hans enorme kapasitet. Veldig godt fornøyd med Jakob. Han kommer tilbake og vinner absolutt alt som kan vinne, det er jeg helt overbevist om, sier Gjert til TV 2.

– Jeg synes det er helt fantastisk det Jakob gjør. Det savner sidestykke i hvilken som helst historiebok. Ekstremt stolt over ham. Alle ser hvor Jakob er på vei. Men det hadde vært kjekt å reise hjem med en medalje, men da må man kvitte seg med en del elementer.

Gjert Ingebrigtsen vil ikke utdype hva han mener med «å kvitte seg med en del elementer», men sier senere i intervjuet at han er enig med sønnen om at «Jakob taper for folk han ikke bør tape for».

Jakob Ingebrigtsen var den eneste i finalen som også løp 5000 meter forrige helg. Verken far eller sønn mener det hadde noe å si for resultatet.

– Vi ser at dobling går bra. Det går jævlig bra. Når vi tar det på sparket og klarer det såpass godt, så kan vi gjøre det enda bedre når vi legger en plan på det, sier Gjert.