PASNINGSKUNST: Mathias Normann debuterte på landslaget under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta. Lars Lagerbäck sammenligner pasningsfoten til 23-åringen med Martin Ødegaard.
PASNINGSKUNST: Mathias Normann debuterte på landslaget under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta. Lars Lagerbäck sammenligner pasningsfoten til 23-åringen med Martin Ødegaard. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Lagerbäck: – Helt på linje med Martin Ødegaard

Her er Lars Lagerbäcks utvalgte mot Spania og Romania.

Saken oppdateres!

Tirsdag presenterte Lars Lagerbäck landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania.

Landslagssjefen gjør få endringer på troppen han valgte i de forrige kampene mot Malta og Sverige.

Landslagssjefen trakk spesielt frem Mathias Normann som beholder sin plass i troppen.

– Det føles ganske bra, både om man ser på spilletid, men også at det er en hel del spillere som har tatt steg i sine klubber og fått en mer sentral rolle. En spiller som vi opplever ikke får like mye oppmerksomhet her i Norge, er en sånn som Mathias Normann, sier Lagerbäck og fortsetter:

– Han kom inn sent i landslaget, og det er ett eksempel på en spiller som er veldig toneangivende i et bra russisk lag, i en relativt god liga. Vi berømmer jo for eksempel Martin med rett for hans pasningsspill, men om dere ikke har sett på FC Rostov, så gå inn og se på hans pasning til et av målene i den siste kampen. Da får dere se en pasning som er helt på linje med Martin Ødegaard.

Kampen mot Spania spilles 12. oktober på Ullevaal Stadion og Romania 15. oktober på bortebane.

Keepere: Rune Almenning Jarstein, André Hansen, Ørjan Håskjold Nyland.

Ut: Sten Michael Grytebust, Sondre Løvseth Rossbach.

Forsvar: Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Even Hovland, Omar Elabdellaoui, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Jonas Svensson, Ruben Gabrielsen.

Reginiussen har problemer med en skulder og er noe usikker for kampene.

Midtbane: Sander Berge, Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Mathias Normann, Ole Kristian Selnæs, Martin Ødegaard.

Angrep: Erling Braut Haaland, Bjørn Maars Johnsen, Joshua King, Alexander Sørloth.

Landslagsledelsen har vært i kontakt med Haaland som har slitt med sykdom de siste ukene, og har følgende oppdatering:

– Han har klare forhåpninger om å være disponibel til å spille. Så vet han jo ikke om han får spille eller ikke, men han er på bedringens vei, så det skal ikke være noe problem med mindre han før et tilbakefall før landslagskampene, sier Lagerbäck til TV 2.

Mathisen: – Skulle gjerne sett Rosted

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over uttaket, men etterlyser Sigurd Rosted.

– En tropp uten store overraskelser, og det er som det pleier å være fra Lars Lagerbäck. Det blir to veldig tøffe kamper mot Spania og Romania, og vi må sannsynligvis ta poeng mot Spania skal det være et håp om å bli nummer to i denne gruppen, sier Mathisen.

– Det er viktig at Ajer er tilbake, men jeg skulle også sett Rosted med i denne troppen. Han er frisk og spiller god fotball om dagen, og da er han i mine øyne et bedre alternativ på stopperplass enn noen av de andre stopperne vi har i troppen, legger han til.

Fremdeles håp

Norge ligger på en foreløpig fjerdeplass i gruppen med ni poeng. Foran ligger Spania med 18 poeng, Sverige med 11 poeng og Romania med ti poeng. Norge har et vanskelig utgangspunkt for å oppfylle drømmen om EM-spill, men umulig er det ikke.

– Dersom det blir seier mot Romania og tap for Spania, er dere fortsatt med da, eller må dere ha fire poeng?

– Det er klart at det ikke er helt kjørt, men da må vi ha enda mer hjelp. Tar vi fire poeng vet vi i hvert fall at gruppen lever inn i november. Men vi må fremdeles ha hjelp. Slår vi Romania og tar ett poeng mot Spania, må Sverige fortsatt tape ett poeng, sier Lagerbäck.