FIFA-KONKLUSJON: Cardiff må punge ut 60 millioner kroner for Emiliano Sala, spissen som døde i en flyulykke på vei til Wales.
FIFA-KONKLUSJON: Cardiff må punge ut 60 millioner kroner for Emiliano Sala, spissen som døde i en flyulykke på vei til Wales. Foto: Jean-francois Monier

Cardiff må betale 60 millioner kroner for avdød spiss

FIFA har kommet til en konklusjon i Emiliano Sala-saken.

Cardiff må betale Nantes 6 millioner Euro (59,3 millioner kroner) for Emiliano Sala. Det bekrefter FIFA i en pressemelding mandag.

Sala døde i en flystyrt 21. januar, 28 år gammel. Han var da på vei fra Nantes i Frankrike til Cardiff i Wales sammen med piloten David Ibbotson.

Fotballspilleren var da på vei for å sluttføre kontrakten med Cardiff.

Den walisiske klubben hadde kjøpt argentineren to dager før flyet forsvant, i det som var den dyreste handelen i klubbens historie. Cardiff skulle opprinnelig betale rundt 170 millioner kroner for Sala, ifølge britiske medier.

Flyet med Sala ble funnet først 4. februar.

I kjølvannet av dødsfallet oppsto det tvist om det økonomiske oppgjøret for overgangen. Nå har en FIFA-komité besluttet at Cardiff må betale en drøy tredjedel av den opprinnelige summen for Sala.

Dette beløpet tilsvarer første delbetaling av den totale overgangssummen.

Bordeaux har krav på 50 prosent av overgangssummen som følge av en inngått videresalgsklausul da de solgte Sala til Nantes i 2015.

Cardiff og Nantes har nå ti dager på å sette seg inn i begrunnelsen til FIFA. Begge parter kan anke saken videre til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Cardiff kan bli tvunget til å betale resten av overgangssummen senere dersom de ikke vinner frem i CAS. Forfall på de andre delbetalingene ligger lenger frem i tid.

Sala ble født i Santa Fe i Argentina 31. oktober 1990, og startet sin profesjonelle karriere i den franske klubben Bordeaux. Etter en trøblete start i klubben ble han sendt ut på flere låneopphold, før han i 2015 signerte for Nantes.

Det oppholdet ble langt mer suksessfylt enn i Bordeaux. Han spilte 120 kamper for gultrøyene og scoret 42 mål.