Dramatisk snuoperasjon: – Molde er et velspillende piano

Molde så ut til å måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot LSK søndag, men på overtid av overtiden reddet Kristoffer Haugen 2-1 for serielederen.

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Molde-Lillestrøm 2-1

– Molde er et velspillende piano, slår Ivar Hoff fast i FotballXtra.

– Dette er noe som kjennetegner et topplag som Molde. Det viser hvorfor de er storfavoritt og mest sannsynlig vinner Eliteserien, følger Erik Huseklepp opp etter snuoperasjonen.

LSK tok ledelsen ved Fredrik Krogstad fra straffemerket i første omgang, men etter hvilen utlignet Leke James for vertene. Hjemmelaget presset på for avgjørelsen, og nesten fire minutter på overtid skjøt Haugen mot mål. Avslutningen gikk via to LSK-spillere og i mål til 2-1.

Dermed knep Molde med seg tre viktige poeng i kampen om seriegullet, samtidig som serietreer Odd vant borte mot Strømsgodset.

LSK-ledelse

Molde tok grep om kampen fra start, men slet med å trenge seg gjennom et kompakt Lillestrøm-lag. Hjemmelaget skapte flere sjanser, men det var LSK-fansen som skulle juble først.

Etter en drøy halvtime hamret LSKs Kristoffer Ødemarksbakken ballen i mål fra rundt ti meter, men dommer Rohit Saggi blåste for straffespark idet skuddet gikk. Straffen ble tildelt etter at Daniel Pedersen ble dyttet av en Molde-spiller.

Mot spillets gang sendte Fredrik Krogstad gjestene i ledelsen med sitt straffespark midt i mål.

Overtidsscoring

Fem minutter etter hvilen ropte hjemmefansen på straffespark, men i stedet fikk Eirik Hestad gult kort for filming.

Etter en drøy time kjempet Moldes James til seg ballen etter en retur fra LSK-keeper Marko Maric. Nigerianeren var iskald og ventet ned en forsvarer før han skjøt via Maric og i mål. Det var hans 12. seriemål denne sesongen.

James var nære på ved flere anledninger utover omgangen, men LSK-spillerne sto gjentatte ganger i veien. På overtid ble Haugen den store helten da hans skudd gikk via to Lillestrøm-spillere og i mål.