Haukenes disket etter 40 kilometer i VM

Norges medaljehåp i kappgang under VM i Doha, Håvard Haukenes, ble disket etter å ha gått 40 av kilometerne under 50-kilometeren.

Bergensgutten Håvard Haukenes lå an til medalje på 50 km kappgang da han ble disket for teknisk feil i den brutale varmen i Doha.

– Beklager, Norge. Jeg fikk det ikke til i dag, sa Haukenes til TV 2 like etter at han ble disket.

Før løpet snakket flere av deltagerne om å boikotte løpet fordi det var direkte helsefarlig å konkurrere.

Haukenes var god forberedt på å møte heten i VM-byen og lå helt oppe i feltet i begynnelsen av konkurransen.

Etter å ha startet litt forsiktig tok 29-åringen seg opp til en andrepass ved 20 kilometer og lå stabilt på tredje og fjerdeplassen etterpå. To advarsler gjorde at han måtte være forsiktig.

– Jeg skjønte ikke helt hvorfor jeg fikk advarslene. Men det skal man egentlig ikke si. Man skal holde kjeft og se rett frem, sier Haukenes til TV 2.

– Mistet du fokus?

– Jeg ble litt ufokusert, innrømmer han.

Etter 30 kilometer fikk han den tredje advarselen og måtte ta en fem minutters tidsstraff.

– Det kunne gått i dag, men jeg merket at jeg var ganske stiv rett før jeg kom i pit lane. I pit lane stivnet jeg kraftig, sier han.

Da straffen var unnagjort gikk han ut og la seg på en 15. plass, men ved 40 kilometer fikk han en fjerde advarsel og ble disket.

– Det er kjipt. Jeg kjente det var jævlig tungt, men åpnet helt ok og følte jeg hadde kontroll, sier Haukenes til NRK rett etter at han ble tatt ut av dommeren.

Han fortalte at han fikk mye tilsnakk om bakkekontakten av dommerne på sidelinjen før han ble disket.

– I pit lane stivnet jeg veldig. Jeg skal snakke litt med dommeren og høre hva de sier. Dommeren har alltid rett og jeg tror ikke de har lyst til å diske noen. Kanskje jeg var litt for ivrig, sier Haukenes.

Japanske Yusuke Suzuki ledet konkurransen fra start, etter hvert med kinesiske Wenbin Niu og Yadong Luo stabilt bak.

(©NTB)